Beyaz çiçekli çakal nergisi nedir?

İçindekiler:

  1. Beyaz çiçekli çakal nergisi nedir?
  2. Nergis çiçeğinin nesli tükendi mi?
  3. Nergis çiçeği hangisi?
  4. Nergiz çiçeği nasıl çoğaltılır?

Beyaz çiçekli çakal nergisi nedir?

Çakal nergisi (Sternbergia candida ) Özellikleri: Çiçeklerinin beyaz ve hoş kokulu oluşuyla aynı cinsin Türkiye'de yetişen diğer türlerinden kolaylıkla ayrılır. Yayılışı: Muğla Fethiye'nin endemik türüdür.

Nergis çiçeğinin nesli tükendi mi?

Şubat – Nisan aylarında çiçek açan bu bitkiler çiçek ticareti yüzünden yok olma tehlikesi altındadır. ... Nergis: Anavatanı Avrupa olan bu bitkilerin en çok tür zenginliğine İspanya ve Portekiz'de rastlanmaktadır. Türkiye'de Ege Bölgesi'nde özellikle Karaburun ve Mordoğan'da yetiştirilmektedir.

Nergis çiçeği hangisi?

Nergis çiçeği, çiçeklerin içerisinde en güzel kokuya sahip olan ve en hassas çiçeklerden birisi olarak tanımlanabilir. Oldukça çabuk solan, çiçekleri ve sapları da çok narin olan bir çiçek çeşididir. Halk dilinde fulya şeklinde de isimlendirilmektedir. Bazı yerlerde ise aşk çiçeği olarak bilinir.

Nergiz çiçeği nasıl çoğaltılır?

Nergis çiçeği bir önceki yıl tamamen kuruduğunda topraktan alınıp saklanarak yapılan bir çoğaltma işlemidir. Gazete kağıdına sarılarak 1 yıl muhafaza edilen nergis soğanı sonbahara girerken dikim işlemi yapılır. Nergis soğanı büyüdükçe yanlarından minik soğanlar çıkar.