Sibel anlami ne demektir?

İçindekiler:

  1. Sibel anlami ne demektir?
  2. Sibel ne demek TDK?
  3. Türkiyede kaç kişinin adı Sibel?
  4. Sibel isminin kökeni nedir?
  5. Yağmur adı türkiyede kaç tane var?
  6. Yağmur ismi kuranda var mı?
  7. Yağmur isminin kökeni nedir?

Sibel anlami ne demektir?

Sözlüklerde Sibel ismi buğday başağı anlamına gelmektedir. Bir başka anlamı ise henüz yere düşmemiş yağmur damlasıdır. Sibel kelimesinin üçüncü anlamı ise eski Türklerde bir tanrıça anlamı da taşımaktadır.

Sibel ne demek TDK?

Sibel İsmi Ne Demek? Sibel ismi günümüzde sözlüklerde buğday başağı anlamına gelmekte olup bir diğer anlamı ise henüz tam yere düşmemiş olan yağmur damlası anlamına gelmektedir.

Türkiyede kaç kişinin adı Sibel?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 148.727 tane Sibel ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 60 sırada. Yani Türkiye'de her 373 kişiden biri Sibel. İstanbul'da ise toplam 29.763 tane.

Sibel isminin kökeni nedir?

Bir görüşe göre Kibele adlı Anadolu tanrıçasının Türk kültüründeki adıdır. ... Anadoluda kızlara verilen Sibel adının kökeni doğrudan bu tanrıçadır. Ayrıca sözcük Farsça yağmur damlası manası taşır ve bu dilde Sebil (Su, Çeşme) kelimesi ile aynı kökten gelir. Buğday başağı anlamına da gelir.

Yağmur adı türkiyede kaç tane var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 142.184 tane Yağmur ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 625 sırada. Yani Türkiye'de her 3,272 kişiden biri Yağmur. İstanbul'da ise toplam 27.369 tane.

Yağmur ismi kuranda var mı?

Yağmur İsmi Kur'an'da Geçiyor Mu? Yağmur ismi Kuran'ı Kerim'de yer alan sure ve ayetlerde geçen kelimeler arasında bulunmamaktadır.

Yağmur isminin kökeni nedir?

Yağmur ismi ülkemizde sevilen ve sıklıkla kullanılan isimlerden birisidir. Yağmur ismi hem kız çocuklarına hem de erkek çocuklarına verilen bir isimdir. Yağmur kelimesi köken itibariyle Türkçe bir kelimedir. ... Yağmur isminin anlamı gökten damlalar halinde düşen su demektir.