Dünyanın en uzun kelimesi hangi kelimedir?

İçindekiler:

  1. Dünyanın en uzun kelimesi hangi kelimedir?
  2. Dünyanın en uzun kelimesi kaç harften oluşur?
  3. Almancadaki en uzun kelime kaç harf?
  4. Türkçedeki en uzun kelime anlamı nedir?
  5. Muaffak ne anlama gelir?
  6. Türkiyenin en uzun kelimesi nedir?
  7. En uzun Türkçe kelime kaç harflidir?
  8. En uzun kelime nedir?
  9. Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis kaç harfli?
  10. ß hangi harf?
  11. Almanca alfabesinde kaç harf var?
  12. Türkiye'nin en uzun kelimesi kaç harflidir?
  13. Allah muvaffak etsin demek ne demek?
  14. Muvaffakiyetsiz ne demek?
  15. En uzun kelime hangi dil?
  16. Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis hastalığı nedir?
  17. Farklı B harfi nasıl yapılır?

Dünyanın en uzun kelimesi hangi kelimedir?

Oxford İngilizce Sözlük'te en uzun İngilizce kelime bir akciğer hastalığını tanımlamak için kullanılan 'pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis'. Ancak uydurulan sözcükler ve teknik ifadeler dışarıda bırakılırsa, en uzun kelime 28 harflik 'antidisestablishmentarianism'.

Dünyanın en uzun kelimesi kaç harften oluşur?

Dünyanın en uzun kelimesi Türkçe bir sözcüktür. Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine. Toplam 70 harften oluşan kelime başarı anlamına gelen muvaffakiyet sözcüğüne getirilen birçok ekle oluşturulmuştur.

Almancadaki en uzun kelime kaç harf?

63 harften oluşan sözcük, deli dana hastalığıyla mücadele çabaları çerçevesinde oluşturulan yönetmeliklerin ardından ortaya çıkmıştı. Yazması ve okuması zor bu kelimenin yerine, nasıl okunacağı tam olarak bilinmese de 'daha kolay' olan RkReUAUG kısaltması kullanılıyor.

Türkçedeki en uzun kelime anlamı nedir?

Türkçenin en uzun kelimesi, popüler kültürde, 70 harften oluşan "muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine" sözcüğü olarak geçmektedir. ... "Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine" kelimesi popüler olarak en uzun kelime olarak kabul edilir.

Muaffak ne anlama gelir?

Muvaffak kelimesi dilimizde uzun süredir kullanımı olan bir sözcüktür. Bu sözcük Türkçeye Arapçadan geçmiştir. Arapçada muvaffak, rast gelmek anlamındaki bir kelime kökünden türetilmiştir. Bu sözcük işi rast gelmek, başarılı olmak anlamlarında kullanılmaktadır.

Türkiyenin en uzun kelimesi nedir?

Türkçenin en uzun kelimesi, popüler kültürde, 70 harften oluşan "muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine" sözcüğü olarak geçmektedir.

En uzun Türkçe kelime kaç harflidir?

En Uzun Türkçe Kelime Kaç Harflidir? Dilimizde kullanılmış en uzun kelime 75 harften oluşmaktadır. Dilimizde belirlenmiş olan en uzun kelime Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesinesiniz kelimesidir. Dünyada seçilen uzun kelimeler arasında 2. sırada olan kelime ise İngilizce bir kelimedir.

En uzun kelime nedir?

Türkçenin en uzun kelimesi, popüler kültürde, 70 harften oluşan "muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine" sözcüğü olarak geçmektedir. Teknik olarak Türkçe sondan eklemeli bir dil olduğu için sonsuz sayıda harften oluşan kelimeler oluşturmak mümkündür.

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis kaç harfli?

İngilizce en uzun kelime tam 45 harfli Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis kelimesi 45 haften oluşan ve telaffuz etmek için epey uğraştıran bir kelime. Anlamı ise bir akciğer hastalığı.

ß hangi harf?

, ß (Almanca: scharfes S veya Eszett [ɛsˈtsɛt]), Almancada kullanılan bir harftir. Adından da anlaşılacağı gibi, Eszett harfi, eski Almanca matbu harflerinden S (ſ) ile Z (ʒ) harflerinin bitişik yazılmasıyla oluşan, sert okunması gerekten bir harf ikilisinin (ſʒ) zamanla tek bir harfe dönüşmesiyle ortaya çıkmıştır.

Almanca alfabesinde kaç harf var?

Alman Alfabesi Kaç Harf? Alman alfabesi, toplamda 30 harften meydana gelen bir alfabedir.

Türkiye'nin en uzun kelimesi kaç harflidir?

Ancak başında 15 harften oluşan "muvaffakiyetsiz" kısmını, anlamı bozulmadan 20 harflik bir sözcükle değiştirmek mümkündür, çünkü Türkçe sözlüklerde geçen en uzun kelimeler 20 harflidir: kuyruksallayangiller, ademimerkeziyetçilik, egzistansiyalizm veya elektroensefalografi.

Allah muvaffak etsin demek ne demek?

Allah seni muvaffak etsin, başarılı kılsın.

Muvaffakiyetsiz ne demek?

sıf. Başarılı olamamış, başarı gösterememiş, başarısız.

En uzun kelime hangi dil?

En Uzun Türkçe Kelime Kaç Harflidir? Dilimizde kullanılmış en uzun kelime 75 harften oluşmaktadır. Dilimizde belirlenmiş olan en uzun kelime Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesinesiniz kelimesidir. Dünyada seçilen uzun kelimeler arasında 2. sırada olan kelime ise İngilizce bir kelimedir.

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis hastalığı nedir?

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis. İngilizce olan Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis "çoğunlukla yanardağlarda bulunan çok ince silis tozunun solunmasıyla oluşan hastalık" anlamına gelen ve aslında Everett M.

Farklı B harfi nasıl yapılır?

Türkçe klâvyelerde tuş kombinasyonu alt+0223 ya da Alt gr + s'dir.