Büke ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Büke ne demek TDK?
  2. Buke Kürtçe ne demek?
  3. Büke ne demek türkçe?
  4. Şemmame kelimesi ne demek?
  5. Bökeler ne demek?
  6. Yalvaç kelimesi ne demektir?
  7. Bük hangi dilde?
  8. Şemmame hangi yöreye ait?
  9. Eş Şamme ne demek?
  10. Arık Böke nin anlamı nedir?
  11. Arık Böke ne demek anlamı?
  12. Yalvaç ne demek tarih?
  13. Entübe nedir TDK?
  14. Elegan ne demek TDK?

Büke ne demek TDK?

Büke ne demek TDK? BÜKE ne demek Ejderha, büyük yılan. Ejderha, büyük yılan.

Buke Kürtçe ne demek?

Bûkê ismi gelin, yeni gelin anlamına gelmektedir.

Büke ne demek türkçe?

Büke ismi, ejderha veya büyük yılan anlamına sahip olan bir isimdir.

Şemmame kelimesi ne demek?

İşte şemmame anlamı: İbrahim Tatlıses'in söylediği şarkının sözleri Kürtçe'dir. Ancak Şemame kelimesi ise Arapça kökenli bir kelimedir. ... Güzel kokan fakat yenmeyen, üzeri benekli ufak bir kavun biçimindeki meyve: Ederdi kûy-i zemîni şemâme-i anber / Ger etse nükhet-i hulku cihâna neşr-i şemim (Nef'î'den).

Bökeler ne demek?

Böke isminin anlamı; reis, önder, başkan demektir. Bu içeriğimizde Böke isminin özellikleri, isim analizi, kader sayısı, Böke isminin Kuran'da geçip geçmediği, isminin kökeni, cinsiyeti, harf sayısı ve rengi gibi bir çok araştırmayı sizler için yayınlıyoruz.

Yalvaç kelimesi ne demektir?

YALVAÇ – YALAVAÇ i. (Eski Türk. yalavaç < Soğd.) ... Türk. Peygamber, resul, elçi, haberci: Bilgil kim Tanrı birdir / Muhammed anın yalavacıdır (Tuhfetü'l-Letâif Terc. – T. S.).

Bük hangi dilde?

Bük kelimesi coğrafyada kullanılan bir terim olmaktadır. Bük kelimesi Türkçe kökenli olan bir kelime olarak ifade edilmektedir.

Şemmame hangi yöreye ait?

Şemame en son İbrahim Tatlıses'in de söylemesi ile son yıllarda Güneydoğu'da en çok icra edilen Van ile Hakkari arasında bir yöreye ait olan bir tür halay-türkü.

Eş Şamme ne demek?

Es-Semi Esmasının Anlamı Nedir? Es-Semi esması, her şeyi işiten, her şeyi bilen ve her şeyden haberdar olan anlamlarına gelmektedir.

Arık Böke nin anlamı nedir?

Arık Böke ya da Arık Buka (Moğolca: Аригбөх, Çince: Çince: 阿里不哥, ö. 1266) Moğol İmparatoru Cengiz Han'ın oğullarından Tuluy Han'ın oğlu. Tahta kimin çıkacağının belirlenmesi için toplanan kurultayda 1260 yılında yapılan görüşmelerde rakip gruplar uzlaşmaya varamaz ve hem Kubilay, hem Arık Böke tahta geçer. ...

Arık Böke ne demek anlamı?

Arık Böke İsminin 5 farklı anlamı bulunmaktadır. Kahraman, güçlü kimse. Önder, başkan, reis.

Yalvaç ne demek tarih?

Yalvaç Yalavaç, kendisine kitap gönderilmiş peygamber,elçi.

Entübe nedir TDK?

Entübe; solunum, nefes sıkıntısı çeken hastaların solunum yollarına, yani ağız veya burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi işlemine denir. Entübe, kendi kendine yeterli şekilde soluk alamama durumu olarak da tanımlanır. Ayrıca entube, hastanın solunum cihazına bağlanmasını da ifade etmektedir.

Elegan ne demek TDK?

Fransızca élégant "seçkin, zarif" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince elegans "titiz, seçici" sözcüğünden alıntıdır.