Jeju ya nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Jeju ya nasıl gidilir?
  2. Güney Kore'nin kaç adası var?
  3. Jeju adasının Neyi Meşhur?
  4. Jeju Adası nerede?
  5. Jeju ateş festivali nedir?
  6. Hampyeong Kelebek Festivali Nedir?

Jeju ya nasıl gidilir?

Türkiye'den Jeju'ya direkt uçuş seferleri bulunmamaktadır. Adaya ulaşım Jeju Havalimanı ile veya Busan, Mokpo, Incheon, Wando, Nokdong, Nolyeogdo şehirlerinden bot ile sağlamaktadır. Seul'da bulunan Gimpo Havalimanı'ndan ve Busan'dan Jeju'ya sık sık direkt uçuşlar bulunmaktadır.

Güney Kore'nin kaç adası var?

Bir gün Kore'deki adaların tamamını gezmek isterseniz, bunun yıllarınızı alacağını hesap ederek yola çıkmalısınız. Nitekim bölgede resmi olarak belirlenmiş tam 3.358 ada bulunuyor!

Jeju adasının Neyi Meşhur?

“Tanrıların Adası” olarak bilinen Jeju Adası, Güney Kore'nin Hawaii'sidir. Turistlerin, Korelilerin gözde tatil yerlerinden biridir. Doğası, kültürel mirasları, heykelleri, müzeler, parkları, sahilleri ve kasabaları görülmesi gereken yerler arasında yerini almaktadır.

Jeju Adası nerede?

Jeju Jeju/İl

Jeju ateş festivali nedir?

Jeju Ateş Festivali (제주 들불축제) Jeju Adası'nda bulunan Saebyeol Oreum Tepesi'nde düzenlenen festival yeni ay yılını kutlama amacı taşımaktadır. Mart ayında yapılan festival ile birlikte Güney Kore halkı yeni ay yılını sağlık ve şans dilekleriyle açmaktadır.

Hampyeong Kelebek Festivali Nedir?

Hampyeong Kelebek Festivali (함평나비축제) Festival Nisan ayında Güney Jeolla bölgesindeki Hampyeong şehrinde yapılmaktadır. İlkbahar'ın gelmesiyle beraber açan çiçekleri ve kendi doğal alanında bulunan binlerce kelebeği görmek mümkündür.