Hafıza eş anlamlısı akıl mı?

İçindekiler:

  1. Hafıza eş anlamlısı akıl mı?
  2. Öyküler sözcüğünün eş anlamlısı nedir?
  3. Emir kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Kimse sözcüğünün eş anlamlısı nedir?
  5. Öykü ve hikaye eş anlamlı mıdır?
  6. Duyurusunun eş anlamı nedir?
  7. Komut kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Hafıza eş anlamlısı akıl mı?

Hafıza eş anlamlısı bellek, kelimesidir.

Öyküler sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Öykü kelimesinin eş anlamlısı hikaye olarak tanımlanmıştır. Öykü ve hikaye aynı anlama gelen sözcüklerdir. Yani eş anlamlı ( anlamdaş) kelimelerdir. Öykü ve hikaye kelimesi, bir cümlede birbirlerine ikame olarak, rahat bir biçimde kullanabilir.

Emir kelimesinin eş anlamı nedir?

Emir kelimesi dilimizde çok sık kullanılır. Fakat dilimize Arapçadan geçmiş bir kelimedir. Emir kelimesinin eş anlamlı kelimeleri arasında en çok bilineni buyruk kelimesidir. Bu kelimeler emir kelimesi ile aynı anlamı taşır.

Kimse sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

KİMSE KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI "Mezuniyet partime hiç kimse gelmedi." olarak değiştirebiliriz. Bu detaya önem vermemiz gerekmektedir. Kimse kelimesinin İngilizce dilindeki karşılığı ise "anybody" ya da "somebody" olabilmektedir.

Öykü ve hikaye eş anlamlı mıdır?

Öykü kelimesi aynı zamanda hikaye de demektir. Dolayısıyla bu kelimeyi hikaye eş anlamlısı olarak da kullanabiliriz. İkinci hikaye kelimesinin eş anlamlısı ise " Olay" kelimesidir. ... Bir diğer hikaye kelimesinin eş anlamlısı ise " Epikriz" kelimesidir.

Duyurusunun eş anlamı nedir?

Anlaşıldığı üzere duyuru sözcüğünün eş anlamlısı ilan veya anonstur. Duruyu sözcüğünün eş anlamlısı olan kelime düşünüldüğünde karşımıza farklı eş anlamlısı olan sözcükler çıkmaktadır.

Komut kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu kendi sözlüğünde emir sözcüğünün eş anlamlısı olan sözcükleri buyruk, talimat, komut, ferman ve istek şeklinde belirtmiştir.