Eşin rızası olmadan oruç tutulur mu?

İçindekiler:

  1. Eşin rızası olmadan oruç tutulur mu?
  2. Kadın kocasının izni olmadan dışarı çıkabilir mi?
  3. Oruc borcu olan Kandilde oruc tutabilir mi?
  4. Vacip Oruç ne demektir?
  5. Mutlak nafile oruç nedir?
  6. Şükür orucu tutulur mu?
  7. Şükür orucu tutmak sünnet midir?
  8. Ramazan orucu sonradan tutulur mu?

Eşin rızası olmadan oruç tutulur mu?

CEVAP: Kadın, kocasının izni olmaksızın nafile oruç tutamaz. Yani tutması mekruhtur.

Kadın kocasının izni olmadan dışarı çıkabilir mi?

Eğer erkek hanımının mehri muaccelini(Nikah esnasında istenen mehri)vermiş ise kadın kocasının izni olmadan dışarı çıkamaz.Eğer kadın ebe veya hemşire ise veya cenaze yıkayıcısı ise bu işler için dışarı çıkabilir. ...

Oruc borcu olan Kandilde oruc tutabilir mi?

Regaip kandilinde nafile oruca niyet edilebileceği gibi kazaya kalmış farz oruca da niyet edilip tutulabilir. Böylece hem kandil günü oruç tutma sevabı elde edilmiş olur, hem de borç olan kaza orucu ödenmiş olur.

Vacip Oruç ne demektir?

Vacip Oruç: Nezir (adak) orucu vacip olan oruç kapsamına girer. Adak bir kimsenin dinen yükümlü olmadığı bir ibadeti yapmayı kendisi için bir yükümlülük haline getirmesidir. Kişi, oruç tutmayı adamışsa, bu adak orucunu tutması vaciptir.

Mutlak nafile oruç nedir?

Mutlak nâfile oruçlar ise bunların dışında kalan ve oruç tutulması mekruh yahut haram olmayan günlerde kişinin sevap kazanmak amacıyla tuttuğu oruçlardır ki bunların hükmü de müstehaptır.

Şükür orucu tutulur mu?

Allah tarafından bu dualar kabul olunur ve fırtına diner. O vakitten sonra halk, yüce Allah'a şükür orucu olarak 3 gün oruç adamıştır. ... Orucun inancı ise, o gün olduğu gibi Yüce Allah'ın insanların dar günlerinde yardımcısı ve gözcüsü olmasına devam etmesi için şükretmektir.

Şükür orucu tutmak sünnet midir?

Bu gün oruç tutmak da bazı âlimlere göre sünnettir. ... Allah, o günde Benî İsrâil'i düşmanlarından kurtardı. (Şükür olarak) Hz. Mûsâ o gün oruç tuttu.” dediklerinde Resûlullah da (s.a.s.) “Ben Mûsâ'ya sizden daha layığım (yakınım).” buyurup o gün oruç tuttu ve müslümanlara da tutmalarını tavsiye etti.

Ramazan orucu sonradan tutulur mu?

Daha anlaşılır bir dille ifade etmek gerekirse kaza orucu; ramazan ayı boyunca zorunluluktan tutulmamış olan oruçların, ramazandan sonra tutulmasıdır. Ramazanda oruç tutmamak için yolculuk mazeret olarak sayılmıştır. Yolculuktan dolayı tutulmayan oruçlar daha sonrasında kaza orucu olarak tutulabilmektedir.