E okuldan öğrenci belgesi alınabilir mi?

İçindekiler:

  1. E okuldan öğrenci belgesi alınabilir mi?
  2. E devletten öğrenci belgesi alma nasıl olur?
  3. Öğrenci belgesi nasıl alınır?
  4. E Devlet'ten okul diploması alınır mı?
  5. Üniversite diplomamı nasıl alabilirim?

E okuldan öğrenci belgesi alınabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrenci olarak kaydı bulunan kişilere öğrenci belgelerini bakanlığın e-okul sistemi sayesinde kolay bir şekilde verilebilir.

E devletten öğrenci belgesi alma nasıl olur?

E-Devlet sistemine www.turkiye.gov.tr adresinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptığınızda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın verdiği hizmetlere https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama adresinden ulaşarak "Öğrenci Belgesi Sorgulama" işlemini seçerek belgenizi oluşturabiliyorsunuz.

Öğrenci belgesi nasıl alınır?

Öğrenciler genelde bağlı olduğu kurum üzerinden işlem yaparak öğrenim durum belgesi alabiliyor. Öğrenim Belgesi, öğrencilerin öğrencilik durumlarını gösteren resmi belgedir. İnternetten, okullardan, halk eğitim merkezlerinden ve e-devlet üzerinden öğrenci durum belgesi alınabilir.

E Devlet'ten okul diploması alınır mı?

Eskiden diploma almak için mecburen mezun olunan okullara gitmek gerekiyordu. Şimdi ise ilkokul, lise, yüksek okul veya lisans öğrenim durumunuz hangisi ise onun diplomasına artık e-devlet aracılığı ile ulaşmanız mümkündür.

Üniversite diplomamı nasıl alabilirim?

2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.