Etil alkol satın almak yasak mı?

İçindekiler:

  1. Etil alkol satın almak yasak mı?
  2. Etil alkol Nereden satın alınır?
  3. Etil alkol içersen ne olur?
  4. Etil alkol bulundurmak suç mu?
  5. Etil alkol formülü nedir?
  6. Saf alkol içersen ne olur?

Etil alkol satın almak yasak mı?

'de Resmi Gazete'de yayımlanan “Etil ve Metanolün Üretimi İle İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle”, evsel kullanım amaçlı etil alkolün satışı yasaklanmıştı. Ayrıca etil alkol ve metanolün internetten satışı da yasak kapsamına alınmıştı.

Etil alkol Nereden satın alınır?

Etil alkolü, kimyasal toptancılardan elde etme imkanınız var. OKimya ve Etil.org'a bakabilirsiniz.

Etil alkol içersen ne olur?

Etil alkol, içki olarak kullanılması halinde karaciğerlere hasar verebilmektedir. Saf hali ile kullanılması ölümlere ve körlüklere sebebiyet vermektedir. Bununla birlikte metil alkol ve etil alkol benzer kimyasal yapılara sahiptir.

Etil alkol bulundurmak suç mu?

Sigara veya alkol kaçakçılığı suçunu iştirak etmeksizin, sigara, tütün mamulleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkilerin piyasada satılması, satışa arz edilmesi, taşınması veya satın alınması hâlinde, suçun cezası 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ve 10 bin güne kadar adli para cezasıdır (5607 sayılı K. md.3/18).

Etil alkol formülü nedir?

C2H5OH Etanol/Formül Kimyasal adı Etanol olan etil alkol renksiz, hafif hoş kokulu ve yanıcı bir sıvı. Alkollü içeceklerde kullanılan tek alkol türüdür. Ayrıca çözücü olarak kullanılmaktadır. Kimyasal formülü C2H6O olup EtOH ya da C2H5OH olarak da ifade edilmektedir.

Saf alkol içersen ne olur?

satılan en yüksek alkol oranlı içkidir. Fakat bu içkinin kesinlikle sek içilmesi tavsiye edilmez ve %95 saflıkta olmasına rağmen alkol zehirlenmesi(ki ölüme sebep olabilir), karaciğer yetmezliği, beyin hasarı ve komaya sebep olabilir.