Kevgir olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Kevgir olmak ne demek?
  2. Kevgir ne demek TDK?
  3. Süzgeç anlamı ne?
  4. Ilistir ne işe yarar?
  5. Kevgir nedir ne ise yarar?
  6. Kalbur nedir ne işe yarar?
  7. Kevgir hangi dilde?
  8. Filtre ne demek TDK?
  9. Teşhir etmek ne demek?
  10. Kevgir nerede kullanılır?
  11. Kalbur nerede kullanılır?
  12. Kalbur zaman içinde ne demek?
  13. Kevgir ingilizce ne demek?
  14. Filtre nedir ne işe yarar?
  15. Filtre nasıl yazılır TDK?
  16. Teşhir Ürünü alırken nelere dikkat etmeli?

Kevgir olmak ne demek?

delik deşik olmak, artık su tutamaz hale gelmek, yara bere içinde kalmak demek...

Kevgir ne demek TDK?

a. 1. Uzun saplı, yayvan, derin kaplardan yiyecekleri süzerek almaya yarayan delikli kepçe. ... Haşlanmış yiyeceklerin sıvılarını veya bazı sıvıları süzmek için kullanılan, delikli, genellikle yuvarlak biçimli mutfak kabı, süzgeç.

Süzgeç anlamı ne?

Süzgeç, sıvıları süzmeye yarayan araçtır. ... Ayrıca süzgeç, sulama kovasının ucuna takılan, küçük delikli metal parça anlamına da gelmekte ve sinema terimlerinde de süzek, ışığın önüne konulan, ince kumaş veya tülden yarı saydam yayındırıcı olarak bilinmektedir.

Ilistir ne işe yarar?

Ilistir ne işe yarar? İLİSTİR: Isparta, Çetince Akçaşar'da tabanı delinerek yapılan bakır ve aliminyum kevgir ve süzeklere verilen addır. Tahrana, salça yapımında bu günlerde de kullanılmaktadır. Genel olarak makarna süzmeye yarayan, bazan de başka şeyler süzülen alüminyum dibi delikli geniş kap.

Kevgir nedir ne ise yarar?

Kevgir, mutfaklarda sıvı maddelerle katı maddeleri birbirinden ayırmaya yarayan bir tür elektir.

Kalbur nedir ne işe yarar?

Kalbur kelimesi, genel olarak tahıl elemek için kullanılan bir elek olarak bilinmektedir. Türk dil kurumuna göre ise tahıl ve başka iri taneli maddeleri elemek için kullanılan büyük delikli veya seyrek telli elek olarak ifade edilmektedir.

Kevgir hangi dilde?

Farsça kafgīr كفگير "süzgeç" sözcüğünden alıntıdır.

Filtre ne demek TDK?

Bir akışkandaki yabancı maddeleri süzüp ayıran alet veya aletlerden oluşan düzenek, filtre. ... Gözenek ya da delikçiklerinden sıvıları geçirip katıları geçirmeyen, katı ve sıvı ayrımı yapmakta kullanılan gereç ya da aygıt.

Teşhir etmek ne demek?

Göstermek veya herkese sergilemek anlamına gelmektedir. Türk Dil Kurumu Sözlüğü' ne göre teşhir kelimesinin anlamı; gösterme, sergileme, herkese duyurma, dile düşürme, bir hükümlüyü ceza olarak halka gösterme şeklinde verilmiştir.

Kevgir nerede kullanılır?

Genellikle mutfaklarda pirinç yıkama, makarna süzme gibi eylemlerde kullanılan mutfak aletidir.

Kalbur nerede kullanılır?

Kalbur özellikle tarlalarda kullanılan büyük delikli bir elektir. İri taneli maddeleri elemek için kalbur kullanıldığı bilinmektedir. Kalbur genel olarak iri taneli maddeleri elemek için kullanılmakta olan bir nesnedir.

Kalbur zaman içinde ne demek?

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, ''günümüzden çok önce'' ve ''yıllar yıllar önce'' anlamına gelir. Sözlü edebiyatın içinde yer alan bu kalıplaşmış söz dizisi, sadece masalların başında okunur. TDK'ya göre bu deyim, belirsiz ve tam olarak bilinmesi mümkün olmayan zaman demektir.

Kevgir ingilizce ne demek?

colander i. harp [scotland] i.

Filtre nedir ne işe yarar?

Hava filtresi, içten yanmalı motorlara giren havanın istenen düzeyde olmasını sağlar, motora toz gibi istenmeyen maddelerin ulaşmasını engeller. Böylece motorun sorunsuz çalışması sağlanır. Hava filtresi arızası gibi durumlarda ise araç istenen seviyede çalışamaz.

Filtre nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Filitre şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Filtre şeklinde olmalıdır.

Teşhir Ürünü alırken nelere dikkat etmeli?

Elbette bir teşhir ürünü alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ürünün iyi durumda olup olmadığıdır. Elektronik dışındaki teşhir ürünleri çok daha yıpranmış durumda olurlar. Örnek vermek gerekirse teşhirde birkaç ay kalmış bir koltuk, evinizde bir yıl kullandığınız bir koltuk kadar yıpranmış durumda olabilir.