İLİADİN burun damlası ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. İLİADİN burun damlası ne işe yarar?
  2. İLİADİN kaç damla kullanılır?
  3. İLİADİN çocuklar için mi?
  4. İLİADİN nedir nasıl kullanılır?
  5. Iliadin sprey kaç yaşına kadar kullanılır?
  6. Burun spreyi günde kaç defa kullanılır?
  7. Iliadin sprey neden 5 gün kullanılır?
  8. Iliadin burun spreyi çocuklar kullanır mı?

İLİADİN burun damlası ne işe yarar?

İLİADİN®, bölgesel bir soğuk algınlığı ilacıdır. Oksimetazolin, kan damarlarını büzücü özellikleri sayesinde burun tıkanıklığının giderilmesini sağlar.

İLİADİN kaç damla kullanılır?

İliadin damlayı, çocuk sırt üstü yatıyor durumdayken, her burun deliğine ikişer damla damlatın. Bunu 3 günden fazla olmamak şartı ile, günde 2 defa yapın.

İLİADİN çocuklar için mi?

İLİADİN® için belirlenmiş tek bir doz, günde 3 defadan daha fazla uygulanmamalıdır. Uygulama yolu ve metodu: İLİADİN® burun içine uygulanır. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: İLİADİN®, sadece 2 yaşından büyük çocuklara verilebilir; 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

İLİADİN nedir nasıl kullanılır?

Spreyin ucunu burun deliğinize yerleştirin. İşaret ve orta parmağınızı aşağıya doğru bastırdığınız sprey ilacı burun deliğinize püskürtmüş olacaktır. Püskürtmeyi yaptığınızda burnunuzdan soluk alın ve ağızdan soluğunuzu bırakın. Aynı işlemi diğer burun deliğiniz için tekrarlayın.

Iliadin sprey kaç yaşına kadar kullanılır?

, 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Burun spreyi günde kaç defa kullanılır?

Kısa süre kullanılması gereken burun spreyleri hızlı etki eder ve dakikalar içerisinde burundaki tıkanıklık hissini giderir. Günde 3-4 defadan fazla önerilmez" dedi.

Iliadin sprey neden 5 gün kullanılır?

Burun spreyi kullanımı 5 günü geçmemeli Bu grup burun açıcı spreyler 5 günden fazla kullanılmamalıdır. Yapılan hayvan deneylerinde de 5. günden sonra burun mukozasında hasarın başladığı 8. haftanın sonunda ise artık kalıcı hasar meydana geldiği gösterilmiştir.

Iliadin burun spreyi çocuklar kullanır mı?

Hipofiz beziniz burun yoluyla cerrahi olarak çıkarıldı ise (transsfenoidal hipofizektomi) veya meninks zarınızı (dura mater) açıkta bırakan cerrahi bir girişim geçirdiyseniz. tasarlanmıştır; bu nedenle 2 yaşın altındaki çocuklar için uygun değildir. , 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.