Tabi olmak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Tabi olmak ne demek TDK?
  2. Tabii ne demek Osmanlıca?
  3. Mefhum ne demek TDK?
  4. Mantuk ve mefhum ne demek?
  5. Mevhum ne demek TDK?
  6. Mefhum nasıl yazılır?
  7. Mefrum nedir?
  8. Mevhum ne demek Osmanlıca?
  9. Merfum ne demek?
  10. Tabi tutmak nasıl yazılır TDK?
  11. Sürprizin doğru yazılışı ne?

Tabi olmak ne demek TDK?

Tabi: Arapça “te-be-ayn” kökünden geliyor ve “taabi” şeklinde okunuyor. Anlamı; bağlı olmak, nedensellik bağlantısı kurmak, etkisi altında kalmak. TDK bu kelimeyi “tabi olmak” deyimiyle ele alıyor ve anlamını şu şekilde açıklıyor: Birinin kontrolü altına girmek, bir şeye veya bir kimseye bağlı olmak.

Tabii ne demek Osmanlıca?

tabii / tabiî / tabîî / طبيعى / طَب۪يع۪ي Tabiat icabı olan. Tabiatla alâkalı. Normal. Kendiliğinden.

Mefhum ne demek TDK?

Mefhum sözcüğü, Türk Dil Kurumu sözlüğünde de açıklanmaktadır. Türk Dil Kurumu sözlüğü bu kelimeyi kavram anlamıyla belirtmektedir. Ve TDK mefhum sözcüğünü felsefi bir kavram olarak ele almaktadır. ... Felsefede mefhum, insanın dünyayı anlama ve algılama çabasıdır.

Mantuk ve mefhum ne demek?

Bunlardan birincisi nasların açıkça ifade ettiği anlamlar (mantûk), ikincisi naslarda açıkça belirtilmemekle birlikte onlardan anlaşılan mânalardır (mefhum).

Mevhum ne demek TDK?

sf. esk. Gerçekte olmayıp var sanılan, var diye düşünülen, kuruntuya dayanan: “Onun mevhum bir büyüklüğe bile tahammülü olamazdı.” -M. C. Kuntay.

Mefhum nasıl yazılır?

mefhum, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, m harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'e', 'f', 'h', 'u', 'm', şeklindedir.

Mefrum nedir?

~ Fr méga+/mégalo+ / İng mega+/megalo+ [bileşik adlarda] 1. büyük, 2. bir ölçü biriminin milyon katı ~ EYun mégas/megálos μέγας/μεγάλος

Mevhum ne demek Osmanlıca?

MEVHUM: Aslı olmayıp evham mahsulü olan. Vehim.

Merfum ne demek?

1. Ölmüş bir müslüman erkekten bahsedilirken ismin başına veya sonuna getirilerek “Allah'ın rahmetine kavuşmuş, rahmetli” anlamında kullanılır: Merhum Vefik Paşa dostumdu (Ahmet Hâşim).

Tabi tutmak nasıl yazılır TDK?

tabi tutmak, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'a', 'b', 'i', ' ', 't', 'u', 't', 'm', 'a', 'k', şeklindedir.

Sürprizin doğru yazılışı ne?

SÜRPRİZ NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu yani TDK'nın resmi sitesine göre bu kelimenin doğru yazılışı sürprizdir. Yani doğrusu: içerisinde "r" harfinin bulunduğu şeklindedir. Ancak günümüzde bu kelimeyi kullanan vatandaşların büyük bir çoğunluğu bu kelimeyi süpriz olarak hatalı bir biçimde kullanmaktadır.