Nihat Hatipoğlu regl iken oruç tutulur mu?

İçindekiler:

  1. Nihat Hatipoğlu regl iken oruç tutulur mu?
  2. Adetli iken oruç tutulur mu?
  3. Adetliyken oruç tutulur mu hangi ayet?
  4. Adet dönemi bittikten sonra gelen kahverengi akıntı orucu bozar mı?
  5. Adet bittikten sonra banyo yapmadan oruç tutulur mu?
  6. Adetliyken oruca niyet edilir mi?
  7. Çok az kahverengi akıntı orucu bozar mı?
  8. Adetliyken namaz ve oruç tutulur mu?
  9. Adetliyken namaz kılınırsa ne olur?
  10. Adetin son günlerinde oruç tutulur mu?
  11. Gusul almadan oruca niyet edilir mi?
  12. Koyu kahverengi akıntı orucu bozar mı?
  13. Adetin bittiğinden emin değilim oruç tutulur mu?

Nihat Hatipoğlu regl iken oruç tutulur mu?

Nihat Hatipoğlu ise kadınların özel günlerinde namaz, oruç, Kur'an gibi ibadetlere yaklaşamayacağını söyledi. Kadınların özel hallerinde yasaklanan ibadetlerin tek tek Kur'an da yazmasa da Hz. Peygamber'in hadislerinde detayların açıklandığının altını çizdi.

Adetli iken oruç tutulur mu?

Kadınlar âdet dönemlerinde namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. Temizlendikten sonra kılamadıkları namazları kaza etmezler fakat oruçlarını kaza ederler (Buhârî, Hayız, 20; Müslim, Hayız, 69; Ebû Dâvûd, Tahâret, 106; Tirmizî, Tahâret, 97). ... On gün dolduktan sonra gusledilip, namaz ve oruca başlanır.

Adetliyken oruç tutulur mu hangi ayet?

Kuran-ı Kerim'de, Bakara suresi 222. ayette, kadınlar adet dönemlerinde iken eşleri ile cinsel ilişkiye girmelerinin yasaklandığını görüyoruz. ... Bu şekilde bir ifade olmadığına göre adet dönemlerinde kadınlar pekala oruç tutabilirler, hatta tutmalıdırlar.

Adet dönemi bittikten sonra gelen kahverengi akıntı orucu bozar mı?

Adet süresi içinde kanama 3 günün sonunda kesilmiş iki gün sonra yeniden gelmişse kadın yine de adetli sayılır. Kadının adetinin bitmesi için 10 günlük süre içinde akıntının bembeyaz olması gerekir. Pembe, kahverengi lekeler adetten sayılır ve oruç tutulmaz.

Adet bittikten sonra banyo yapmadan oruç tutulur mu?

Evet, gusül almış olmak oruç için şart değildir. Ancak bu durum, imsak vaktinden öncesi için geçerlidir yani imsak vaktinden önce aybaşısı bitmiş ama gusletmemiş bir kadından ya da imsakten önce gusletmemiş bir erkekten söz edilmektedir. Cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir ve orucu bozmaz.

Adetliyken oruca niyet edilir mi?

Kadınlar hayız (adet) ve nifas hâllerinde oruç tutabilirler mi? Kadınlar hayız ve nifas hâllerinde oruç tutmazlar. Daha sonra tutamadıkları oruçlarını kaza ederler.

Çok az kahverengi akıntı orucu bozar mı?

Kadının adetinin bitmesi için 10 günlük süre içinde akıntının bembeyaz olması gerekir. Pembe, kahverengi lekeler adetten sayılır ve oruç tutulmaz.

Adetliyken namaz ve oruç tutulur mu?

Kadınlar âdet dönemlerinde namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. ... Düzensiz kanamalarda, üç ile on gün arasındaki kanama âdet sayılıp, o günlerde oruç terk edilir. Daha sonra kaza edilir. On gün dolduktan sonra gusledilip, namaz ve oruca başlanır.

Adetliyken namaz kılınırsa ne olur?

aDETLİYKEN (REGL DÖNEMİNDE) NaMaZ KILINIR MI? : adet (regl) olan bir kadının, namaz kılması ve Kur'an okuması haramdır. ... REGLİ OLaN ZİKİR ÇEKEBİLİR, DUa EDEBİLİR :adetli kadınlar namaz kılamasalar da zikir çekebilir, dua edebilir. Bunlara bir mani yoktur.

Adetin son günlerinde oruç tutulur mu?

Regl iken oruç tutmak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre haramdır. Adetliyken oruç tutmak ve namaz kılmak sahih değildir. ... Adet süresince kılınamayan namazlar kaza edilmez, oruçlar ise adet bittikten ve temizlendikten sonra tutulur. Tutulamayan oruçlar ise Ramazan sonrası kaza edilir.

Gusul almadan oruca niyet edilir mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre; Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez. ... Cünüp iken üzerinden bir namaz vakti geçmemelidir.

Koyu kahverengi akıntı orucu bozar mı?

Kadının adetinin bitmesi için 10 günlük süre içinde akıntının bembeyaz olması gerekir. Pembe, kahverengi lekeler adetten sayılır ve oruç tutulmaz.

Adetin bittiğinden emin değilim oruç tutulur mu?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılan bilgiye göre Kadınlar ay hâli (hayız) ve lohusalık (nifas) denilen özel hâllerinde namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. Daha sonra tutamadıkları oruçlarını kaza ederler.