Stabil olan ne demek?

İçindekiler:

  1. Stabil olan ne demek?
  2. Stabil TDK ne demek?
  3. Doktorların kullandığı stabil ne demek?
  4. Rutin ne anlama gelir?
  5. Aktüel nasıl yazılır?
  6. Stabil ne demek cümle içinde kullanımı?
  7. Steril şart ne demek?
  8. Istikrarlı bir şekilde ne demek?
  9. Normal stabil ne demek?
  10. Rutin olarak ne demek?
  11. Rutin haber ne demek?
  12. Aktüel nasıl yazılır TDK?
  13. Aktüel TDK ne demek?
  14. Steril Bölge Nedir?
  15. Steril ne terimidir?
  16. Istikrarlı ne demek TDK?
  17. Istikrar hangi dilde?

Stabil olan ne demek?

Herhangi bir durumun stabil olması demek; dayanıklı, dengeli, düz, kararlı ve değişmemiş anlamlarını taşıyor olabilmesi demektir.

Stabil TDK ne demek?

İşte Stabil TDK kelimesinin anlamı Stabil kelimesi sıklıkla doktorların kullandığı kelimedir. Ayriyeten anlamı itibari ile pek çok alanda da kullanılabilmektedir. Stabil kelimesinin anlamı; dayanıklı ve sağlam, dengeli, düz, oturmuş olarak sıklıkla kullanılmaktadır.

Doktorların kullandığı stabil ne demek?

Doktorların hastanın durumunu belirtmesi için kullandığı stabil kelimesi, elektronik cihazların durumunu belirtmek için de kullanılmaktadır. Stabil kelimesi Latincede stāre, stāt eyleminden türemiştir.

Rutin ne anlama gelir?

Rutin, şaşırtıcı bir yönü bulunmayan, sık sık tekrarlandığı için artık alışılmış olan anlamına gelir. Bu kelime halk arasında daha çok ''rutine bağlamak'' ve ''rutine oturtmak'' şeklinde kullanılır. Örnek Cümleler: 1- Günde yarım saat egzersiz yapmayı rutine oturtursan kısa sürede kilo verirsin.

Aktüel nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "aktüel"dir. AKTÜEL NE DEMEK? TDK sözlüğüne göre dilimize Fransızcadan geçen aktüel, "güncel, edimsel" gibi anlamlarda kullanılmaktadır.

Stabil ne demek cümle içinde kullanımı?

İlk Anlamı: Sabit, değişmez, durağan. Örnek Cümle: Bilgisayarım, hala ilk günkü gibi, stabil bir şekilde çalışıyor.

Steril şart ne demek?

Steril koşullar ne demek? Sterilizasyon, bir ürünün içindeki ya da bir cismin üzerindeki bütün mikropları kesin bir şekilde öldürmek anlamına gelir. Bunun için de alkol, oksijenli su, merkürokrom gibi dezenfekte edici özelliği bulunan maddelerden yararlanılır.

Istikrarlı bir şekilde ne demek?

Istikrarlı bir şekilde ne demek? Belli bir noktada, aynı kararda ve biçimde sürüp gitme, kararlılık.

Normal stabil ne demek?

Stabil, hasara karşı direnç gösteren ve normal yapısını sürdüren bir kimyasal madde ya da bileşik olarak açıklanmaktadır. Stabil en çok kullanılan anlamları "sağlam, dayanıklı, sabit, değişmez, istikrarlı"dır.

Rutin olarak ne demek?

Rutin, şaşırtıcı bir yönü bulunmayan, sık sık tekrarlandığı için artık alışılmış olan anlamına gelir. Bu kelime halk arasında daha çok ''rutine bağlamak'' ve ''rutine oturtmak'' şeklinde kullanılır. Örnek Cümleler: 1- Günde yarım saat egzersiz yapmayı rutine oturtursan kısa sürede kilo verirsin.

Rutin haber ne demek?

Rutin haber, tüm basın kuruluşlarının olacağını bildiği, önceden medya kuruluşlarının sabah toplantısında gündeminde olan etkinliklerdeki haberlerdir.

Aktüel nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, aktüel şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "aktuel" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "aktüel"dir.

Aktüel TDK ne demek?

Aktüel TDK ne demek? 1. Anlamı (eş anlamlısı): Güncel. "(Günün konusu olan, şimdiki, bugünkü (haber, olay vb.)")

Steril Bölge Nedir?

arındırılmış (steril) alan (steril area) (Steril Alan) Hava alanlarında, yolcu ve kabin bagajlarının son kontrol edildiği nokta ile uçak arasında kalan bölge.

Steril ne terimidir?

Sterile terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Sterile teriminin tıbbi anlamı; a. 1. Kısır; 2. Mikropları olmayan, mikropsuz, aseptik.

Istikrarlı ne demek TDK?

Istikrarlı ne demek TDK? a. (istikra:rı) 1. Aynı kararda, biçimde sürme, kararlılık, stabilizasyon: “Devletini, sağlam bir iman ve istikrar müessesesi olarak teşkilatlandırmıştır.” -S.

Istikrar hangi dilde?

Arapça ḳrr kökünden gelen istiḳrār إستقرار "kararlı olma, olduğu yerde durma" sözcüğünden alıntıdır.