Iş göremezlik ödeneği ne zaman alınır?

İçindekiler:

  1. Iş göremezlik ödeneği ne zaman alınır?
  2. Iş göremezlik raporu nasıl onaylanır?
  3. Rapor onaylama süresi kaç gün?
  4. Rapor parası almak için ne yapmalıyım?
  5. Sağlık kurulu raporu ne kadar sürede çıkıyor?

Iş göremezlik ödeneği ne zaman alınır?

İş göremezlik ödeneğinden faydalanmak isteyen çalışanların SGK tarafından istenen şartları yerine getirmesi ve rapor iletmesi durumunda en geç 15 gün içinde ödemesi yapılıyor.

Iş göremezlik raporu nasıl onaylanır?

işveren öncelikle kullanıcı adı ve işyeri şifresi ile sisteme giriş yapacak.Sonra 'SGK Sağlık Ödemeleri' ekranından 'Geçici İşgöremezlik İşveren işlemleri' kısmına tıklayacak.Sistemde isterse rapor tarihine göre tüm personelin almış olduğu raporların görüntülendiği ekrandan ilgili çalışanın raporuna tıklayıp onay ...

Rapor onaylama süresi kaç gün?

Çalışırken gerçekleşen kaza sonrası rapor alan işçi için muhtasar beyanname ile prim hizmet beyannamesine geçmiş olan işyerleri için de işyeri rapor onaylama süresi ise raporun bitiş tarihini takip eden ayın 26 'sı, geçmemiş olan işyerleri için de raporun bitiş tarihini takip eden ayın 23 'üdür.

Rapor parası almak için ne yapmalıyım?

Rapor parasının alınabilmesi için öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren de, bu sağlık raporunu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK yetkililerince incelenen rapor uygunluk durumunda onaylanır. Onaylanan rapor için PTT'ye ödeme talimatı gönderilir.

Sağlık kurulu raporu ne kadar sürede çıkıyor?

Hastane kurulu tarafından onaylanan heyet raporu neredeyse her kamu kurum ve kuruluşa iletilebilir. Heyet raporu ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Bunun yanı sıra tam teşekküllü sağlık raporunun süresi 7 iş günü olarak belirlenir. Heyet raporunun geçerlilik süresi neredeyse 90 gün olarak belirlenmiştir.