IMEI numarası hangi telefona ait?

İçindekiler:

  1. IMEI numarası hangi telefona ait?
  2. IMEI sorgulama nasıl yapılıyor?
  3. *# 06 ne demek?
  4. Bir telefonun IMEI numarası ile neler yapılır?
  5. BTK IMEI eşleştirme nasıl?
  6. *# 06 ne ise yarar?
  7. Cep telefonu kaçak olduğu nasıl anlaşılır?

IMEI numarası hangi telefona ait?

Cep telefonunuzda *#06# tuşlamasını yaparak IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. Bu numaranın kayıtlı olup olmadığını aşağıdaki e-devlet web sitesinden sorgulatabilirsiniz. Bu sorgulama sonucunda cihazın IMEI numarasının kayıtlı olup olmadığı, marka ve modeli de görüntülenecektir.

IMEI sorgulama nasıl yapılıyor?

IMEI sorgulaması e-Devlet ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar, E- devlet sistemine bilgilerini girmeye ihtiyaç olmadan https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresinden, IMEI bilgisini görüntüleyebiliyor.

*# 06 ne demek?

IMEI kodunuzu bulma Telefonların çoğunda *#06# yazarak IMEI kodunu ekrana getirebilirsiniz.

Bir telefonun IMEI numarası ile neler yapılır?

Bu numara, telefonun bulunduğu yeri belirlemek için kullanılıyor. İstihbarat servisleri ve GSM firmaları, bu numara üzerinden aboneyi takip ediyor. Herhangi bir hırsızlık olduğunda tüketici, ilgili GSM operatörüne IMEI numarasını verip telefonunu bloke ettirebiliyor; ancak hırsızlar bunun da çaresini buluyor.

BTK IMEI eşleştirme nasıl?

IMEI numarası değiştirilmiş cihazın kullanıcısı; cihaz ithalat yolu ile alınmış ise ithalatçı veya imalatçı firmaya başvurmalıdır. İlgili firmanın yapmış olduğu ilk eşleştirmeden sonra https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-cep-eslestirme adresi üzerinden başka GSM hattı ile eşleştirme yapılabilmesi mümkündür.

*# 06 ne ise yarar?

Yurtdışından getirilen cep telefonların kayıt altına alınabilmesi veya cep telefonunuz çalındığı zaman cihazınızı IMEI numaranızın bilmeniz gerekiyor. Birçok kişinin bilmediği IMEI numarasını öğrenmek ise çok kolay. Bütün cep telefonu cihazlarında “*#06#” tuşlarını tuşladığınız zaman IMIE numaranızı öğrenebiliyorsunuz.

Cep telefonu kaçak olduğu nasıl anlaşılır?

Cihazınızın kaçak ya da çalıntı bir cihaz olmadığını sorgulamak için Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun E-Devlet üzerinden kullanabileceğiniz güzel bir aracı var. Telefonunuzda arama kısmına yazacağınız *#06# koduyla cihazınızın IMEI kodunuzu öğrenmekle başlayın.