Berat Gecesi adetliyken ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Berat Gecesi adetliyken ne yapılır?
  2. Berat kandili kuranda hangi sure okunur?
  3. Kandil gecesi hangi ayetler okunur?
  4. Kadir Gecesi adetliyken ne yapmaliyim?
  5. Regl iken kadir gecesi nasıl ibadet edilir?
  6. Berât gecesi Kur'an'dan ne okunur?
  7. Kadir Gecesi hangi sure okunur?
  8. Amel defteri hangi kandilde yazılır?

Berat Gecesi adetliyken ne yapılır?

Regli döneminde tesbih çekilebilir mi yapılabilecek ibadetler :Adetli kadınlar namaz kılamasalar da zikir ve tesbih çekebilir, dua edebilir. Bunlara bir mani yoktur. Bunun yanında Diyanet fetvasına göre regli döneminde kadınlar, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salâvat-ı şerife getirebilirler.

Berat kandili kuranda hangi sure okunur?

Yine bu gecede edilebilecek kıymetli dualar var. Onlar da şöyle; "Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike."

Kandil gecesi hangi ayetler okunur?

"Sübhânallâhi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyi'l- azîm." duası 14 kere. 11.Salevat-ı Şerife 14 kere okunur ve dua edilir.(Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed).

Kadir Gecesi adetliyken ne yapmaliyim?

Adetli olan kadınlar Kadir Gecesi'nde Salat-ı Münciye, salat-ı nariye, salat-ı Fethıye gibi büyük salevatları okuyabilir, hatta hatimlerini yapabilirler. Kadir Gecesi namaz kılıp ibadetinizi yaptıktan sonra dileklerinizin kabulü için dua etmeyi unutmayın. Adetliyken dua edilmesinde hiçbir sakınca yoktur.

Regl iken kadir gecesi nasıl ibadet edilir?

Ay başı olan bayanlar kadir gecesinde namaz kılamazlar. Ancak istiğfar (esteğfirullahel azıım ve etübü ileyh),salevat-ı şerife (Allahümme salli ala seyyidina Muhammedün ve ala ali Muhammed) tevhid (La ilahe illahllah Muhammedün Rasülüllah) gibi tesbih hatimleri yapabilir.

Berât gecesi Kur'an'dan ne okunur?

Bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur'an-ı kerim okumalı. Peygamber efendimiz Berat gecesinde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını çok okurdu.

Kadir Gecesi hangi sure okunur?

Kadir Gecesi'nde Yasin, Tebareke, Amme, Kadir Suresi ve İnşirah Suresi okumak faydalıdır. Bugün Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler arasında yer alan sure okumak önem verilen ve en çok yapılan ibadetlerden birisidir.

Amel defteri hangi kandilde yazılır?

Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı gecelerden biridir. Zira bu gece amel defteri yazılır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Berat Gecesinin önemini şöyle anlatmıştır; - Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir.