Muharrem ayında hangi ibadetleri yapmalıyız?

İçindekiler:

  1. Muharrem ayında hangi ibadetleri yapmalıyız?
  2. Muharrem ayında hangi salavatlar çekilir?
  3. Muharrem ayında ne yapmak gerekir?
  4. Muharrem ayında hangi zikirler çekilmeli?
  5. Aşure günü hangi tesbihler çekilir?
  6. Muharrem ayında hangi tesbihler çekilir?
  7. Muharrem ayında tutulan oruca nasıl niyet edilir?

Muharrem ayında hangi ibadetleri yapmalıyız?

Mübarek gün ve gecelerde namaz borcu olanların öncelikle kaza namazlarını kılmaları uygun olur. Ayrıca Kur'an okumak ve anlamak, dinî eserlerden istifade etmek, zikir ve salavatla meşgul olmak da unutulmamalıdır. Muharrem ayı içerisinde oruç tutmak ise, müstehabdır.

Muharrem ayında hangi salavatlar çekilir?

11 İstiğfarı şerif, 11 Salavatı şerife okunup dua yapılır. Duada, geçmiş senenin günahlarının affı ve yeni seneye günahsız girmek için iltica edilir. Muharrem ayının birinci günü aşağıdaki dua 3 defa okunacaktır: Bismi'llâhi'r-rahmâni'r-rahîm "Ve sallâ'llâhu 'alâ seyyidinâ muhammedin ve âlihi ve sahbihi ve sellem.

Muharrem ayında ne yapmak gerekir?

Muharrem ayının ilk 10 günü ya da 9, 10 ve 11. günleri oruç tutanlara kat kat sevap yazılır. Peygamberimiz, özellikle Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure gününde oruç tutmayı tavsiye etmiş ve "Aşure günü tutulan oruç, geçmiş senenin günahına kefaret olur" buyurmuştur.

Muharrem ayında hangi zikirler çekilmeli?

MUHARREM AYI ÇEKİLECEK ZİKİRLER VE TESBİHLER Muharrem ayının ilk günü; her birinin başında Besmele çekerek (360) defa Ayetel kürsi'yi okursa arkasından 3-5 veya 7 kere; "Allahümme yâ muhavvilel havli vel-ahvâl havvil hâlenâ ilâ ahsenil hâl! Bi havlike ve kuvvetike ya azizü ya müteal ve sallalahu aleyhi vesellem."

Aşure günü hangi tesbihler çekilir?

Aşure günü bol bol tövbe-i istiğfar çekilir. Bol bol La ilahe illallah çekilir. Lâ Havle Velâ Kuvvete İllâ Billâh. Bismillahi Subhanallahi ve Bihamdihi.

Muharrem ayında hangi tesbihler çekilir?

Muharrem ayının;
  • gün 100 defa Estağfirullah.
  • Gün 100 defa Sübhanellahi velhamdü lillahi vallahü Ekber.
  • Gün 313 defa Ya Selam c.c.
  • Gün 100 defa La ilahe illallahü vahdehüla şerikeleh lehül mülkü velehül hamdü vehüve ala külli şey'in gadir.
  • Gün 100 defa Ya Rahman Ya Rahim.
Daha fazla öğe...

Muharrem ayında tutulan oruca nasıl niyet edilir?

Muharrem Ayında ve Aşure günü orucuna “Niyet ettim Allah rızası için muharrem ayının orucunu tutmaya” Eğer kişinin Ramazan ayından kalan kazaları varsa “Niyet ettim Allah rızası için tutamadığım Ramazan orucunun kazasını muharrem ayında tutmaya” denilerek niyet edilir.