SSK numarası nedir?

İçindekiler:

  1. SSK numarası nedir?
  2. SSK sicil no kaç haneli olur?
  3. SSK Sicil No ile TC kimlik no aynı mı?
  4. Iş yeri sicil numarası nedir?
  5. Memuriyet sicil no kaç haneli?
  6. Sadece TC ile sigorta yapılır mı?
  7. Kurum no ne demek?
  8. Memuriyet sicil numarası nasıl bulunur?
  9. Sicil no kaç haneli olur?

SSK numarası nedir?

İster 4A (SSK) 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) olsun Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigorta hizmeti alan tüm vatandaşların, sigorta durumlarını öğrenmelerini, primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını, emeklilik ile bilgileri edinebilmeleri sağlayan numaradır.

SSK sicil no kaç haneli olur?

İş Yeri Sicil Numarası Kaç Haneden Oluşur? Sosyal Güvenlik Kurumu sicil numarası 26 haneden oluşmaktadır. Örneğin 2 10999 0 gibi numaralar iş yeri sicil numarasıdır. Eğer alt taşeron bir firma bulunuyorsa alt taşeronu tescil sırasına göre 001, 002 gibi devam etmektedir.

SSK Sicil No ile TC kimlik no aynı mı?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nca verilen sigorta numaralarının yerine TC kimlik numaraları kullanacak.

Iş yeri sicil numarası nedir?

SGK iş yeri numarası, 4A yani SSK kapsamında sigortalı çalışanı bulunan işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na açtırmak zorunda oldukları dosyaların tescil numaralarıdır. ... Bu sicil numarası yani işveren sicil numarası 26 rakamdan oluşur. Söz konusu iş yerinin adeta kimlik numarası görevini görmektedir.

Memuriyet sicil no kaç haneli?

Birde kamu kurumu sicil numarası vardırki bunu kurumunuzdan öğrenmelisiniz. Öğretmenler için memuriyet sicil no ise tckimlik numarasının ilk 5 hanesidir.

Sadece TC ile sigorta yapılır mı?

SGK işe giriş bildirgesi için gerekli olan esas bilgi, çalışanın T.C. kimlik numarasıdır. Çalışanın işe giriş bildirgesi T.C. kimlik numarası ile elektronik ortamda, SGK'nın ilgili sayfasından yapılabilmektedir.

Kurum no ne demek?

Saymanlık numarasının ilk iki hanesi saymanlığı, takip eden iki hanesi sigortalının çalıştığı işyerinin bulunduğu ili, son iki hanesi ise ilçe kodunu ifade eder. Kurum numarası ise sigortalıyı çalıştırılan kamu kurumunu ifade etmek üzere Kurumca verilir.

Memuriyet sicil numarası nasıl bulunur?

1. öğrenme yolu: 657 ye tabi memur ve memuriyet sicil no sorgulamayı TC no dan şifresiz yapmak isterseniz sgk nın esgm sayfası için BURAYA tıklayarak açılan ekrana gidiniz. Bilgi girişinden sonra tescil 4 c yi seçiniz. 2. öğrenme yolu ise: E devlet şifresi ile memuriyet sicil no öğrenebilirsiniz.

Sicil no kaç haneli olur?

Öncelikle elinizdeki mevcut 20 haneli SGK Sicil Numarasını aşağıdaki görseldeki şekilde hanelerine ayırınız. Sonrasında bu hanelerin "ön kısımlarına" eksik hane sayısı kadar "0" (sıfır) ekleyiniz. Genellikle aşağıdaki adımları uygulayıp kolaylıkla 26 haneye çevirebilirsiniz. "İşyeri No" kısmının başına "00" ekleyiniz.