Yevmiye fişi nedir?

İçindekiler:

  1. Yevmiye fişi nedir?
  2. Tediye işlemleri nelerdir?
  3. Açılış ve kapanış fişi nedir?
  4. Mahsup fişi nasıl doldurulur?
  5. Kayıt fişi nedir?
  6. Kasa ödeme fişi nedir?
  7. Kasaya para girdiğinde hangi fiş kesilir?
  8. Açılış fişi ne demek?
  9. Işletmenin kasasından çıkan paralar hangi fişe kaydedilir?
  10. Mahsup fişi nerede kullanılır?
  11. Muhasebede mahsup edilen ne demek?
  12. Yevmiye defterine hangi bilgilere göre kayıt yapılır?
  13. Kasa tahsil fişi hangi durumlarda düzenlenir?
  14. Kasaya para girişi olduğunda muhasebe fişlerinden hangisi kullanılır?
  15. Bankadan çekilen nakit paralar için hangi banka fişi düzenlenir?
  16. Açılış fişi ne zaman düzenlenir?
  17. Tahsil fişi ile neler kayıt yapılır?

Yevmiye fişi nedir?

Muhasebe işlemlerinin yevmiye defterine yazılmadan önce kaydedildiği, yetkili kişiler tarafından imzalandığı ve yevmiye bilgilerini içeren fişe muhasebe fişi denir. Muhasebe işlemleri yevmiye defterine doğrudan kaydedilebileceği gibi muhasebe fişleri yardımı ile de kayıt yapılabilir.

Tediye işlemleri nelerdir?

KASA TEDİYE (ÖDEME ) FİŞİ İşletmecinin kasasından çıkan nakdin niçin çıktığını, kime ödendiğini ve hangi hesaplara borç olarak borç olarak kaydedileceğini gösterir. Kasadan para çıkışı olduğu zaman kullanılır.

Açılış ve kapanış fişi nedir?

Dönem sonunda, mevcut (cari) dönemdeki işlemlerin kapatılarak kapanış kaydının oluşturulduğu fişlerdir. Aynı zamanda kapanış fişinin ters bakiyeli kaydı yeni dönem için açılış fişidir. Kullanıcının işlem anında muhasebe fişine elden (manuel) yada sistem tarafından atanan fiş numarasının girildiği alandır.

Mahsup fişi nasıl doldurulur?

Mahsup fişini kullanırken olası gerekenler; belge numarası, fiş tarih ve saati, şube olmalıdır. Açıklama kısmını doldurulur. Ardından hesap kodu girilir. Borç ve alacak kısmı doldurulur.

Kayıt fişi nedir?

Muhasebe fişi; muhasebe işlemlerinin yevmiye defterine yazılmadan önce kaydedildiği, yetkili kişiler tarafından imzalandığı ve yevmiye bilgilerini içeren fiş olarak tanımlanmaktadır. ... Muhasebe işlemleri yevmiye defterine doğrudan kaydedilebileceği gibi muhasebe fişleri yardımı ile de kayıt yapılabilmektedir.

Kasa ödeme fişi nedir?

Tediye, yani kasa ödeme fişi, şirketin kasasından çıkan paranın çıkma nedenini, kime neden ödendiğini, hangi hesaba borç olarak kaydedileceğini gösterir. Tediye fişinde alacaklı hesap her zaman kasa hesabıdır; bu yüzden yalnızca borçlu hesap yazılır.

Kasaya para girdiğinde hangi fiş kesilir?

Tediye Fişi: Sitenizin kasasından çıkan paraların hangi nedenlerle ödendiğini ve hangi hesaplara borç kaydedileceğini gösteren fiştir. Tediye fişi, kasadan para çıkışı olduğu zaman kullanılır. Yani tediye fişi kasa hesabı alacaklı durumda olacağı zaman kullanılır. Kısaca kasadan para çıkıyorsa tediye fişi kesilir.

Açılış fişi ne demek?

Açılış Fişi: Dönem başlangıcı itibari ile Apsiyon üzerinde girilmiş olan devreden bakiyelerinizin toplandığı fiş açılış fişidir. ... Apsiyon üzerinde, Muhasebe fişleri yapılan işlemin özelliğine göre düzenlenmekte olup, yevmiye defterine otomatik olarak kayıt edilir.

Işletmenin kasasından çıkan paralar hangi fişe kaydedilir?

b) Tediye (Ödeme) Fişi: İşletmenin kasasından çıkan paraların hangi nedenlerle ödendiğini ve hangi hesaplara borç kaydedileceğini gösteren fiştir. Tediye fişi, kasadan para çıkışı olduğu zaman kullanılır. Bir başka ifadeyle tediye fişi kasa hesabı alacaklı durumda olacağı zaman kullanılır.

Mahsup fişi nerede kullanılır?

Mahsup Fişi: Kasa hesabını ilgilendirmeyen başka bir ifade ile tamamı nakit olmayan işlemler için düzenlenen fiştir. Mahsup fişi, kasaya ne para giriyorsa, ne de para çıkıyorsa kullanılır.

Muhasebede mahsup edilen ne demek?

Mahsup hesap edilmiş anlamına gelen bir kelime olurken mahsup etmek ise fiil olarak ele alındığında bir eylemin yapıldığını ifade etmektedir. ... Muhasebe açısından kullanıldığında finansal işlemleri açıklarken bu kelimeden yararlanılmakta ve alacakların hesaba geçirilmesi gibi manaları içermektedir.

Yevmiye defterine hangi bilgilere göre kayıt yapılır?

Yevmiye defterine öncelikle, yeni işe başlayan firmalarda açılış bilançosu, daha önceden işe devam eden firmalarda ise önceki dönem sonu bilançosunda yer alan veriler baz alınarak açılış kaydı gerçekleştirilir. Ay sonlarında ya da dönem sonlarında verilen beyannameler bu defterle uyumlu olmak zorundadır.

Kasa tahsil fişi hangi durumlarda düzenlenir?

Tahsil fişi, kasa hesabına herhangi bir para girişi olduğunda yani gelir durumunda düzenlenir. Tediye fişinde ise kasadan herhangi bir çıkış olduğu zaman yani gider durumunda düzenlenir. Ancak mahsup fişinde ne kasa girişi ne de kasa çıkışı olmamaktadır.

Kasaya para girişi olduğunda muhasebe fişlerinden hangisi kullanılır?

Tahsil Fişi: Sitenizin kasalarına giren paraların nerelerden, hangi nedenlerle alındığını ve hangi hesaplara alacak kaydedileceğini gösteren fiştir. Tahsil fişi, kasaya para girişi olduğu zaman kullanılır. Yani tahsil fişi kasa hesabı borçlu durumda olacağı zaman kullanılır.

Bankadan çekilen nakit paralar için hangi banka fişi düzenlenir?

Kasa tahsil fişi: Kasa tahsil fişi, kasaya para girdiğinde ve kasa hesabı borçlu durumda olduğunda da kullanılır. Bu durumları, peşin olarak mal satılması, bankadan para çekilmesi, alacak senedinin tahsil edilmesi ve benzeri durumlar olarak sıralayabiliriz.

Açılış fişi ne zaman düzenlenir?

Açılış Fişi genel olarak dönem başlarında oluşturulur ve bir önceki dönemde oluşturulan kapanış fişlerinin yeni döneme başlangıç fişi olarak aktarılmasında ayrıca yeni işe başlayan firmalarda kasa, banka, demirbaş vs. değerlerin başlangıç (açılış) olarak muhasebe işlemlerinin yapılmasında kullanılmaktadır.

Tahsil fişi ile neler kayıt yapılır?

Tahsil fişi, kasaya para girişi olduğu zaman kullanılır. Yani tahsil fişi kasa hesabı borçlu durumda olacağı zaman kullanılır. Kısaca kasaya para giriyorsa tahsil fişi kesilir. Kasa tahsil fişinde borçlu hesap her zaman kasa hesabı olduğu için sadece alacaklı hesap yazılır.