Türkiye'nin arabası nedir?

İçindekiler:

  1. Türkiye'nin arabası nedir?
  2. Türkiye'nin yerli arabası var mı?
  3. TOGG hangi firmalar?
  4. TOGG un yüzde kaçı yerli?

Türkiye'nin arabası nedir?

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu CEO'su Gürcan Karakaş, yerli ve milli otomobilin markasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Karakaş, “Yerli Otomobilin marka ismi TOGG olacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yerli arabası var mı?

Togg otomobil Türkiye'nin ilk yerli ve tamamen elektrikli aracı olma özelliğine sahiptir. Yerli otomobil özellikleri Aracın dahil olduğu sınıf ise orta sınıf c segmentli elektrikli otomobil sınıfıdır. Prototipleri tanıtılan modelleri Suv ve Sedan modelleridir.

TOGG hangi firmalar?

Bu kapsamda TOGG hissedarları Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu KAP'a yaptıkları açıklamalarda sermaye artırımına iştirak ettiklerini duyurdular. Üç hissedar da sermaye artırımı sonrasında KÖK'ün TOGG sermayesinde kalan yüzde 2.9 payının yüzde 0.2'lik kısmını da satın aldıklarını duyurdu.

TOGG un yüzde kaçı yerli?

Karakaş, fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye'ye ait "bağımsız ve özgür" olan TOGG'da yerlilik oranına ilişkin olarak, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre ülkemizde binek otomobilde yerlilik oranı yüzde 19,6 ile yüzde 66,3 arasında değişiyor. Yani 60 yılda yüzde 66'ya erişilmiş durumda.