LYS Sonuç Belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. LYS Sonuç Belgesi nasıl alınır?
  2. LYS puanı ne?
  3. YKS sonuç belgesi nasıl indirilir?
  4. YDS sonuç belgesi nasıl alınır?
  5. LYS nasıl bir sınav?
  6. ÖSYM sonuçları nasıl öğrenebilirim?

LYS Sonuç Belgesi nasıl alınır?

ÖSYS sonuç belgesini üç yerden alabilirsin. e-Devlet , ÖSYM sonuç sayfası veya bağlı bulunduğun yerdeki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi.

LYS puanı ne?

Lisans Yerleştirme Sınavı veya kısaca LYS, Türkiye'de eski yükseköğretime geçiş sisteminin ikinci aşaması olan sınavdır. ... Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda herhangi bir puan türünden 180 puan alan adaylar dilerlerse Lisans Yerleştirme Sınavları'na başvurabilirler.

YKS sonuç belgesi nasıl indirilir?

Sonuç belgenizi indirmek için sınav sonucunun olduğu alanda ekrana sağ tıklayıp açılan sekmede “Yazdır” sekmesine tıklamalısınız. “Yazdır” sekmesine tıkladıktan sonra açılan pencerede “Hedef” kısmına tıklayıp “PDF olarak kaydet” seçeneğini seçmelisiniz. Artık belgeniz PDF olarak kaydedilmiştir.

YDS sonuç belgesi nasıl alınır?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmez. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilirler.

LYS nasıl bir sınav?

LYS ise bilgi ağırlıklıdır ve daha çok 11 – 12. sınıf konularından oluşan bir sınavdır. Matematik ve Geometri testlerini içerir. Matematik testinden 50 soru, geometriden ise 30 soru vardır. Matematik bölümü için 75 dakika, Geometri için 60 dakika süre verilmiştir.

ÖSYM sonuçları nasıl öğrenebilirim?

Adaylar ÖSYM sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin (https://sonuc.osym.gov.tr) İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM sonuçları, İnternet'ten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır.