LGS stresi nasıl atılır?

İçindekiler:

  1. LGS stresi nasıl atılır?
  2. Üniversite sınav stresi nasıl atılır?
  3. Sınavdan 1 gün önce ders Çalişilir mı?
  4. Verimli sınava nasıl çalışılır?
  5. Sınavda bilmediğimiz soruları ne yapmalıyız?

LGS stresi nasıl atılır?

- Stres olursanız, nefes tekniğini kullanabilirsiniz. - Gözlerinizi 30 saniye kadar kapatıp yeniden odaklanmayı sağlayabilirsiniz. - Zorlandığınız sorulara işaret koyun, sonra tekrar geri dönme şansı yaratın. - Hareket etme ihtiyacınız olursa kollarınızı yukarı ya da yana uzatarak bedeninizi esnetebilirsiniz.

Üniversite sınav stresi nasıl atılır?

Sınav öncesi yapılacak birkaç pratik hareketle stresten kurtulmak mümkün. Sağ yumruğunuzu sıkın, bir süre tutun ve gevşetin. El kaslarınız eliniz sıkılıyken ve daha sonra gevşeyince, nasıl hissettiğinize dikkat edin. Şimdi yine “Sağ yumruğunuzu” yavaş yavaş sıkın ve bir süre sonra yavaş yavaş gevşetin.

Sınavdan 1 gün önce ders Çalişilir mı?

Sınava sakin ve rahat gitmek; yapılacak en doğru davranıştır. * Sınavdan kaç gün önce, ders çalışmak bırakılmalıdır? Sınavdan iki gün önce ders çalışmayı bırakmak lazım. Birçok genç son güne kadar ders çalışmayı sürdürse de, bu çalışma verimli olmamakta ve günün telaşı ile her şey çorba olmaktadır.

Verimli sınava nasıl çalışılır?

Sınavlara nasıl çalışmalı? Daha verimli ve etkili öğrenmek için 11 ipucu

  1. Sıklık, süreden daha önemlidir. ...
  2. Pasif değil, aktif bir şekilde öğrenin. ...
  3. 3. Kişisel bir bağlantı bulmaya çalışın. ...
  4. Mevcut bilgilerinizden faydalanın. ...
  5. Öğrendiklerinizi kullanın. ...
  6. Öğrendiklerinizi öğretin. ...
  7. 7. Çalışmalarınızı bilgili kişilere inceletin.

Sınavda bilmediğimiz soruları ne yapmalıyız?

Sınavda dört yanlış bir doğruyu götüreceği için kesinlikle bilmediğiniz soruları cevaplamaya çalışmayınız ve soruları atmayınız. Sınavlarda sorularda atacaksanız soru seçeneklerini iki şıkka indirmeden atmayınız. Optik forma kodlamaları soru başına değil de, belirli aralıklarla ya da bölüm sonunda yapmaya çalışınız.