Siyah Sivilce nedir?

İçindekiler:

  1. Siyah Sivilce nedir?
  2. Siyah akneler nasıl geçer?
  3. Sivilcenin içinden çıkan şey nedir?
  4. Yüzdeki siyah nokta ve sivilce izleri nasıl geçer?
  5. Burundaki siyah nokta nasıl çıkarılır?

Siyah Sivilce nedir?

Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra bakterilerle inflame olması sonucu ortaya çıkar. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur.

Siyah akneler nasıl geçer?

Karbonat Maskesi: Bir kaşık karbonat ve az miktarda suyla hazırlayacağınız macun kıvamındaki karbonat maskesini, yüzünüzde 10 dakika tutarak yıkayın. Cildinizin daha pürüzsüz ve siyah noktalardan arınmış olduğunu fark edeceksiniz. Bu maskeyi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

Sivilcenin içinden çıkan şey nedir?

Beyaz noktalı ya da iltihaplı bir sivilce sıkıldığında bir miktar seröz sıvı ile ortaya çıkan madde içerisinde; ölü deri hücreleri, sebum adlı yağı, bakterileri ve inflamatuvar hücreleri barındırır. Seröz madde; vücudun dokuları tarafından üretilen, çeşitli proteinlerden ve sudan oluşan bir sıvıdır.

Yüzdeki siyah nokta ve sivilce izleri nasıl geçer?

Bir limonun suyunu çıkararak, bir kâse yoğurtla karıştırın. Sonra oluşan bu karışımı iyice yüzünüze yayın. Yüzünüzde 15 dakika kadar bekleyen maskeyi suyla yıkayarak çıkartın. Böylece cildinizdeki sivilceler kururken aynı zamanda siyah noktaların oluşmasına neden olan yağ tabakası da gözeneklerden dışarı atılır.

Burundaki siyah nokta nasıl çıkarılır?

Burunda meydana gelen rahatsız edici Siyah nokta temizlemek için bir diş macunu yardımı ile kolayca kurtulabilirsiniz. Diş macununu siyah noktaların olduğu bölgelere elinizle iyice yayarak sürünüz. Ardından diş macununu sürdükten sonra kurumasını bekleyin.