Milli Savunma Üniversitesi kimler başvuru yapabilir 2020?

İçindekiler:

  1. Milli Savunma Üniversitesi kimler başvuru yapabilir 2020?
  2. Milli Savunma sinavina kimler girebilir?
  3. Milli Savunma Üniversitesi kaç yaşında başvurulur?
  4. Milli Savunma Üniversitesine nasıl girilir 2021?
  5. Askeri okula kaç yaşında gidilir?
  6. 2021 askeri sınavları ne zaman?

Milli Savunma Üniversitesi kimler başvuru yapabilir 2020?

MSÜ'ye başvuruda bulunmak isteyen adaylarda yaş sınırı ve genel olarak şu kriterler aranacak; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, * Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

Milli Savunma sinavina kimler girebilir?

Sınava katılmak için yaş sınırlaması var. Harp Okulları için gün ve aya bakılmaksızın en fazla 20 yaşında olmak ( ve sonrası doğumlu) şartı bulunuyor. Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına alınacak. Onlar için de en fazla 20 yaşında (2001 ve sonrası doğumlu) olma şartı var.

Milli Savunma Üniversitesi kaç yaşında başvurulur?

MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır. 3) Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak, Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.

Milli Savunma Üniversitesine nasıl girilir 2021?

MSÜ 2021 yılında 4 Nisan tarihinde merkezi olarak uygulanacak. MSÜ SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklardır.

Askeri okula kaç yaşında gidilir?

''Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak ( ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir yaşında olmak. ( ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.

2021 askeri sınavları ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 04 Nisan 2021 tarihinde yapılan 2021 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2021-MSÜ) başvuru yapan, sınav ücretini yatıran ve 2021-YKS başvurusu bulunan adaylar tercih yapabilecektir.