Satranç da şah şahı yer mi?

İçindekiler:

  1. Satranç da şah şahı yer mi?
  2. Şah kaç kare gidebilir?
  3. Satranç taşları kaç puan?
  4. Vezir kaç puan?
  5. Vezir nasıl gidiyor?
  6. Piyon karşı tarafa geçerse ne olur?

Satranç da şah şahı yer mi?

Satrançta şah hiçbir taş tarafından yenemez. Buna rağmen hareket kapasitesi ise son derece kısıtlıdır. Sağa, sola, öne, arkaya sadece 1 kare ilerleyebilir. Satranç oyununun amacı ise rakip şahı mat etmektir.

Şah kaç kare gidebilir?

Şah bir seferinde herhangi bir yöne sadece bir kare gidebilir. Yukarı, aşağı, sağa, sola ve çapraz. Şahla ilgili özel bir kural vardır. Rakip taşların gidebileceği karelerde Şah DURAMAZ veya oraya GİDEMEZ.

Satranç taşları kaç puan?

Satrançta taşların değerlerini herkes bilir: Piyon = 1, Fil = 3, At= 3, Kale = 5, Vezir = 9 Peki bu değerler nasıl belirlendi hiç düşündünüz mü? Elbette satrancın ilk yıllarında taşların değerlerine hakim olan hakim olan azdı.

Vezir kaç puan?

Bu taşların puanları vezir 9 puan, fil 3 puan, at 3 puandır. Kale 5 puan, piyon 1 puan ve şah sonsuz ve sınırsız puana sahiptir.

Vezir nasıl gidiyor?

Vezir hem Kale hem de Fil gibi gidebilir. Kale gibi yukarı, aşağı, sağa ve sola gidebilir. Aynı zamanda Fil gibi çaprazlarda hareket edebilir. Vezir tahtadaki en güçlü taştır.

Piyon karşı tarafa geçerse ne olur?

Neredeyse her zaman Piyon, en güçlü taş olan Vezire ÇIKAR. ... Tahtanın sonuna bir piyonu sürdüğünüz zaman, piyonun yerine başka bir taş koymalısınız. Vezir, Kale, Fil veya Atdan herhengi birisini seçebilirsiniz. Bu durumda eğer Beyaz Vezir ÇIKARSA PAT olur!