Muaf olma ne demek?

İçindekiler:

  1. Muaf olma ne demek?
  2. Muafiyet Belgesi Nedir üniversitede?
  3. Arapça muafiyet sınavı nedir?
  4. Arapça muafiyet sınavı kaç soru?
  5. Ilahiyat Arapça hazırlık zorunlu mu?
  6. Ilahiyat fakültesinde devam zorunluluğu var mı?
  7. Ilahiyat fakültesi 5 yıl mı?

Muaf olma ne demek?

Muaf olmak herhangi bir durum karşısında ayrıcalık tanınmış, ayrı tutulmuş anlamına gelir.

Muafiyet Belgesi Nedir üniversitede?

Daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenler bu programlarda almış oldukları derslerden muafiyet almak için başvurabilirler. Kurs ve/veya sertifika programı niteliğindeki eğitim programlarından alınan dersler yükseköğretimde dikkate alınmaz.

Arapça muafiyet sınavı nedir?

Muafiyet Sınavı; Gramer (Sarf –Nahiv), Okuma-Anlama (Kıraat), Yazılı Anlatım (İmla-İnşa), Sözlü Anlatım (Muhadese), Kur'an-ı Kerim (Tashih-i Huruf) derslerinin tümünün içeriğini kapsayacak şekilde yapılacaktır. Sınav toplam 50 sorudan oluşacaktır.

Arapça muafiyet sınavı kaç soru?

Çoktan seçmeli 50 sorudan oluşacak sınavın süresi 75 dakikadır. Bu sınav aynı zamanda Muafiyet Sınavının ön aşaması kabul edilecektir.

Ilahiyat Arapça hazırlık zorunlu mu?

Zorunlu Arapça hazırlık sınıfı var mı? Öğretim dili tamamen veya en az %30 yabancı dilde olan bölümlerde Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı zorunludur. Fakültemiz %30 yabancı dilde eğitim vermekte olup Arapça hazırlık sınıfı zorunludur.

Ilahiyat fakültesinde devam zorunluluğu var mı?

MADDE 17 – (1) Öğrenci ilk kez yazıldığı veya devamsızlığı nedeniyle tekrarlayacağı teorik derslerin en az %60'ına, teorik ders dışındaki her türlü uygulama çalışmasının en az %70'ine devam etmek zorundadır.

Ilahiyat fakültesi 5 yıl mı?

İlahiyat ve İslami İlimler programları sanılanın aksine tüm üniversitelerde 5 yıl değil. Bazı üniversitelerde hazırlık bulunmadığı için, bu programları 4 yılda bitirmek mümkün. ... Tablo aracılığı ile, bu programları tercih etmek isteyen adaylar, hangi üniversitenin kaç yıl eğitim verdiğini görebileceklerdir.