Berat gecesinin özelliği nedir?

İçindekiler:

  1. Berat gecesinin özelliği nedir?
  2. Berat Kandili Gecesi ne zaman?
  3. Berat Kandili nedir çok kısa bilgi?
  4. Mevlid kandili ne zaman başlar ne zaman biter?

Berat gecesinin özelliği nedir?

Berat kandili, Allah'ın ekstra rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir.

Berat Kandili Gecesi ne zaman?

Ramazanın müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili 27 Mart'ta idrak edilecek. Berat Kandili, 13 Şubat'ta başlayan "Üç aylar"ın ikincisi şaban ayının 15'inci gecesine denk geliyor. İslam inancına göre "berat", günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor.

Berat Kandili nedir çok kısa bilgi?

Berat ve beraet, beri olmak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak demektir. Mü'minlerin bu gece günah yüklerinden kurtulup, ilâhî bağışa ermeleri umulduğu için, sözlük manasına uygun olarak “Berat Gecesi” denilmiştir. Ayrıca, Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildigi gecedir.

Mevlid kandili ne zaman başlar ne zaman biter?

Mevlid kandili ne zamana kadar sürer, ne zaman biter? Mevlid kandilinde, vakitler akşam ezanının okunmasıyla girer ve akşam ezanının okunmasıyla başlar. Mübarek geceler akşamla başlayıp imsak vaktine kadar devam eder. Bir gün akşam ezanı ile başlayıp akşam ezanında sona erer.