Len ne demek bilgisayar?

İçindekiler:

  1. Len ne demek bilgisayar?
  2. Hangi kelimeler hakarete girer?
  3. Hangi sözler tehdite girer?
  4. Telefonda küfür etmek suç mu?
  5. Küfür etmek suç mu?
  6. Dine küfür etmek suç mu?
  7. Küfür kim icat etti?

Len ne demek bilgisayar?

LEN : Parametre olarak verilen ifadedeki karakter sayısını verir. LOWER : Parametre olarak verilen string ifadedeki büyük harfleri küçük harfe çevirir.

Hangi kelimeler hakarete girer?

Örneğin, bir kişinin namusuna, zekasına veya şerefine yönelik olarak, haysiyetsiz, şerefsiz, insan müsveddesi, aklı kıt gibi sözler söylemek hakaret suçunu meydana getiren sözlerden bazılarıdır.

Hangi sözler tehdite girer?

Tehdit suçu, hukuki niteliği itibariyle bir tehlike suçudur. ... Örneğin, “seni bıçaklayacağım” sözleri tehdit suçunu oluşturur, failin tehdit suçundan cezalandırılması için tehdit ettiği kişiye karşı bıçakla adam yaralama suçunu işlemek üzere harekete geçip geçmediğinin bir önemi yoktur.

Telefonda küfür etmek suç mu?

Telefonda Hakaret Suçunun Cezası Hakaret suçunun cezası üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.

Küfür etmek suç mu?

Basit Hakaret Suçu Cezası (TCK 125/1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Dine küfür etmek suç mu?

Her kim Allah`a veya semavi dinlerden veya bu dinlerin peygamberlerinden veya mukaddes kitaplarından veya mezheplerinden birine hakaret ederse; bir kimseyi dini inançlarından veya mensup olduğu dinin emirlerini yerine getirmesinden veya yasaklarından kaçınmasından dolayı kınar, tezyif veya tahkir eder yahut alaya ...

Küfür kim icat etti?

Sigmund Freud'a göre küfür eden ilk insan aynı zamanda medeniyetin kurucusudur. Bu önermeyi de şu şekilde açıklar; İki insan imgelerinin birbirine yaklaşması onların kendi içinde ruhsallıkla nedenselliğin sınırında beliren huzursuzluk olarak adlandırılan iç sıkıntı, baş dönmesi ve bulanü arasında durumu ortaya koyar.