Çinko eksikliğinde hangi ilaçlar kullanılır?

İçindekiler:

  1. Çinko eksikliğinde hangi ilaçlar kullanılır?
  2. Çinko hapı kilo aldırır mı?
  3. Hangi çinko?
  4. Çinko eksikliğinde vücutta ne olur?
  5. Çinko her gün kullanılır mı?
  6. Çinko yağ yakar mı?
  7. Çinkonun hangi formu kullanılmalı?

Çinko eksikliğinde hangi ilaçlar kullanılır?

Zinco eşdeğer (muadili) ilaçlar
  • Berazinc: Fort şurup – 30 mg/5 ml, 15 mg/5 ml // Kapsül – 50 mg.
  • Chinko: Şurup -15 mg/5 ml // Fort şurup 30 mg/5 ml.
  • Cinkovit: Şurup -15 mg/5 ml // Fort şurup 30 mg/5 ml.
  • Grizinc: Şurup – 15mg/5ml // Kapsül – 50 mg.
  • Medizinc: Şurup – 15mg/5ml.
  • Nutri Zinc: Şurup – 15mg/5ml.
Daha fazla öğe...

Çinko hapı kilo aldırır mı?

Çinko eksikliği ve çinko alımının az olması kilo almakta zorluk yaratabilir. Düzenli olarak çinko almak kilo almayı sağlar ve iştah açar.

Hangi çinko?

Çinkonun Bulunduğu Besinler En iyi çinko barındıran gıdalar; kuruyemiş, kırmızı et, balık, fasulye, deniz ürünleri, süt ve süt ürünleri, tam tahıllı gevrekler şeklinde sıralanabilir. Çinko barındıran meyveler pek fazla yoktur. Ancak çinko olan sebzeler; ıspanak, nohut, kuru fasulye, bezelye şeklinde sıralanabilir.

Çinko eksikliğinde vücutta ne olur?

Çinko eksikliği genel olarak büyüme geriliği, iştahsızlık ve bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını kaybetmesine neden olur. Şiddetli vakalarda ise saç dökülmesi, cinsel olgunlaşmanın gecikmesi, ishal ya da göz ve deri lezyonlarına neden olabilir. Bireylerde kilo kaybı ve zihinsel uyuşukluk da görülebilir.

Çinko her gün kullanılır mı?

Çinko içeren besinlerin günlük olarak tüketilmesi şarttır. Kırmızı et ve deniz ürünleri, sebzeler, süt ürünleri ve bazı baklagiller, içerisinde bulunan çinko değeri ile önemlidir. Her gün düzenli olarak bunlar tüketilmelidir.

Çinko yağ yakar mı?

Düşük çinko seviyesi metabolizmayı ve yağ yakımını yavaşlatabilir. Tiroid için elzem olan çinko bağışıklığı da korur. En kaliteli yağ yakıcılardan biri de yeşil çayın etken maddesi kateşindir.

Çinkonun hangi formu kullanılmalı?

Çinkonun kullanılabilecek birçok formu vardır. Her ne kadar daha çok çinko sülfatla çalışmalar yapılmışsa da diğer formlar da iyi emilir. Çinkonun pikolinat, asetat, sitrat, gliserit ve metioninle bağlı formlarının hepsi oldukça iyidir ve yüksek oranda emilirler.