Tüçev ne vakfıdır?

İçindekiler:

  1. Tüçev ne vakfıdır?
  2. Türkiye Çevre Vakfı amacı nedir?
  3. Çekül Nedir Kısaca Eodev?
  4. Çevko ne tür görevler yapar?

Tüçev ne vakfıdır?

2001 Yılında Bakanlığımızın bünyesinde kurulan Türkiye Çevre Koruma Vakfı, Bakanlığın desteklenmesi ve güçlendirilmesi faaliyetleri yanında, ülkemiz çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalara katkı ve destek sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetini sürdürmektedir.

Türkiye Çevre Vakfı amacı nedir?

Türkiye Çevre Vakfı (TÇV) 1 Şubat 1978'de kurulmuş olup, Medenî Kanun hükümlerine göre çalışan, kâr amacı olmayan, bağımsız bir gönüllü kuruluştur. Vakıf olarak amacımız herkesin daha temiz, daha düzenli, daha sağlıklı ve güzel bir çevrede yaşamasını sağlamak için çalışmaktır.

Çekül Nedir Kısaca Eodev?

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), merkezi İstanbul'da bulunan bir sivil toplum kuruluşudur. ... Doğal kaynakları, kültürel mirası ve insanı bir bütün olarak ele alan ÇEKÜL, doğal ve kültürel çevreyi korumak için "kent-havza-bölge-ülke" ölçeğinde projeler geliştirmektedir.

Çevko ne tür görevler yapar?

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ambalaj atıklarının geri dönüşümü konusunda görevlendirilmiştir. ÇEVKO, cam, metal, plastik, kağıt, karton gibi evsel atıkların toplanması, ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi konusunda çalışmalar yürütmeyi hedeflemektedir.