Pasaport nasil Basvurulur?

İçindekiler:

  1. Pasaport nasil Basvurulur?
  2. Pasaport çıkarmak ne kadar zaman alır?
  3. Pasaport ne kadar sürede çıkar 2021?
  4. Pasaport çıkarmak için ne yapmalıyım?
  5. Pasaport harç ve defter bedeli nereye yatırılır?

Pasaport nasil Basvurulur?

Önceleri Emniyet Genel Müdürlüğünden pasaport çıkarılıyordu. tarihinden itibaren pasaport başvurusu Nüfus Müdürlüklerine yapılıyor. Pasaport için gerekli belgeler hazırlanıp, internetten pasport randevu alarak 2 adet biyometrik fotoğraf ve nüfus cüzdanı/TC Kimlik kartı ile başvuru yapabiliyorsunuz.

Pasaport çıkarmak ne kadar zaman alır?

Pasaport çıkma süresi, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Yurt içinde süre 5 – 7 gün arasında değişirken, yurt dışında 7 – 10 gün içinde başvurular onaylanıp pasaportlar PTT aracılığıyla adreslere postalanıyor.

Pasaport ne kadar sürede çıkar 2021?

Pasaport başvurusu yaptıktan sonra evraklarda bir eksiklik olmaması durumunda 5 ile 7 iş günü içerisinde pasaportunuz size ulaşır.

Pasaport çıkarmak için ne yapmalıyım?

Pasaport için gerekli belgeler hazırlanıp, internetten pasaport randevu alarak 2 adet biyometrik fotoğraf ve nüfus cüzdanı/TC Kimlik kartı ile başvuru yapabiliyorsunuz.
  1. Biyometrik 2 adet fotoğrafınız.
  2. TC Kimlik Kartı veya nüfus cüzdanınız.
  3. Varsa eski pasaportunuz.
  4. Öğrenci belgesi (Harçsız pasaport talep edenler için)
Daha fazla öğe...

Pasaport harç ve defter bedeli nereye yatırılır?

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)