Teravih namazı vaktinden çok sonra kılınabilir mi?

İçindekiler:

  1. Teravih namazı vaktinden çok sonra kılınabilir mi?
  2. Teravih namazı kaç rekat kılınır?
  3. Teravih nasıl namazı nasıl kılınır?
  4. Vitir namazında kunut duası yerine ne okuyabilirim?
  5. Peygamber Efendimiz vitir namazını ne zaman kılardı?
  6. Vacip farz mıdır?

Teravih namazı vaktinden çok sonra kılınabilir mi?

Teravih namazı yatsı namazına tâbî bir sünnettir. Bu nedenle yatsı namazı kılındıktan sonra kılınır. ... Bu saat itibariyle yatsı namazını kıldıktan sonra teravih kılınabilir. Teravih namazı ne zamana kadar kılınabilir sorusuna ise, Diyanet "imsak vaktine ve fecrin doğuşuna kadar" yanıtını vermektedir.

Teravih namazı kaç rekat kılınır?

Osman ve Hz. Ali dönemlerinden başlayarak günümüze kadar cemaatle yirmi rekât olarak kılınmıştır. Sahabeden kimse buna itiraz etmemiş ve âlimler tarafından da bu şekilde kabul edilmiştir. Günümüzde de, başta ülkemiz olmak üzere pek çok İslam ülkesinde teravih namazı cemaatle 20 rekât olarak kılınmaktadır.

Teravih nasıl namazı nasıl kılınır?

Diyanet İşleri Başkanlığı teravih namazlarının 2'şer rekat olarak kılınmasını tavsiye etmişse de 4'er rekat olarak da kılınmaktadır. Niyet: Euzü Besmele çekilerek teravih namazına niyet edilir. “Niyet ettim Allah'ım senin rızan için teravih namazını kılmaya.” Sonra tekbir alınır ve eller bağlanır.

Vitir namazında kunut duası yerine ne okuyabilirim?

Kunut duasını bilmeyen ne yapmalıdır? Hanefîlere göre, vitir namazının üçüncü rekâtında kunût yapmak vaciptir. ... Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar “Rabbenâ âtinâ” duasını okur veya üç defa “Allahümmeğfir lî” demekle yetinir.

Peygamber Efendimiz vitir namazını ne zaman kılardı?

Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), “Vitir namazını yatsı namazı ile tan yerinin ağarması arasında kılın” buyurmuştur. Uyanabilecek olan kimsenin vitir namazını gecenin sonunda, yani imsak vaktinden bir müddet önce kılması daha faziletlidir (Müslim, Salâtü'l-müsafirîn 162; Tirmizî, Salât, 222).

Vacip farz mıdır?

Vacip, sözlükte "sabit, lâzım, var ve gerekli olan şey" anlamına gelen vâcip, fıkıh ilminde fakihlerin çoğunluğuna göre farz ile eş anlamlı olup şâriin mükelleften yapılmasını kesin ve bağlayıcı tarzda istediği fiil demektir. ... Bu sebeple Hanefîler vâcibi çoğu yerde "amelî farz" olarak da adlandırırlar.