İktisat mezunları nerede çalışır?

İçindekiler:

  1. İktisat mezunları nerede çalışır?
  2. Ekonomi okuyan ne kadar maaş alır?
  3. İktisat bölümleri nelerdir?
  4. 4 yıllık iktisat mezunları ne iş yapar?
  5. İktisat bölümü mezunları hangi sınavlara girebilir?
  6. Ekonomi okuyan ne iş yapar?
  7. Ekonomi okunarak ne olunur?
  8. İktisat diploması ne işe yarar?
  9. İktisat bölümü neden seçilir?
  10. 2020 iktisat kaç kişi atandı?
  11. Işletme bölümü hangi alan?
  12. Iktisat mezunu özel sektörde ne iş yapar?
  13. Maliye lisans Mezunları KPSS hangi oturuma girecek?

İktisat mezunları nerede çalışır?

İktisat bölümü mezunları, devlet bankaları, vergi daireleri ve devletin ekonomi ile ilgili her biriminde görev alabilme imkanına sahiptirler. İKTİSAT BÖLÜMÜ MEZUNLARI NEREDE ÇALIŞIR? Bu bölümden mezun olana adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarında uzman, denetçi, denetmen ve müfettiş olarak işe girebilirler.

Ekonomi okuyan ne kadar maaş alır?

Sektör ve pozisyonlarına göre maaşlar değişkenlik gösterebilir. Fakat bankalarda ya da benzer kurumlarda işe başlayacak olan ekonomi mezunlarının ortalama maaşları 3000-3500 lira civarındadır. Özel sektörde görev alan ekonomistlerin maaşları ise 3000-10000 lira arasında değişkenlik gösterebilir.

İktisat bölümleri nelerdir?

İktisat, pek çok alt alana ayrılmaktadır. Bunlardan bazıları; mikro iktisat, makro iktisat, çevre ve doğal kaynaklar ekonomisi, teknoloji iktisadı, iktisat tarihi, politik iktisat, iktisadi gelişme, uluslararası iktisat, para ve maliye politikaları ve finansal iktisattır.

4 yıllık iktisat mezunları ne iş yapar?

İktisat Mezunu Resmi Kurumlarda Ne İş Yapar?
  • Bankaların uzmanlık kadroları
  • Bankaların gelir uzmanlığı, vergi müfettişliği, SPK uzmanı gibi müfettişlik kadroları
  • TBMM.
  • Merkez Bankası uzmanlığı
  • Kaymakamlık.
  • İdari hakimlik.
  • Sayıştay denetçiliği.
  • Denetmenlik ve kontrolörlük.

İktisat bölümü mezunları hangi sınavlara girebilir?

İktisat / Ekonomi mezunu adayların kamu kurumlarında yer alan a grubu mesleklere atanabilmeleri için her yıl gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumunun yanında KPSS A Grubu oturumuna katılmaları gerekmektedir....Cumartesi Sabah KPSS A Grubu oturumu;
  • Çalışma Ekonomisi Testi.
  • Kamu Yönetimi Testi.
  • Uluslararası İlişkiler Testi.

Ekonomi okuyan ne iş yapar?

Ekonomi Bölümü ise dünya devletlerinin, şirketlerin, kurum ya da kuruluşların ekonomik açıdan gerçekleştirdiği işlemleri takip etmek, gözlemlemek, denetlemek ve bu işlemlerden anlamlı sonuçlar çıkartarak satış/pazarlama alanlarında verimli sonuçlar elde etmeyi sağlar.

Ekonomi okunarak ne olunur?

Çalışacakları alan olarak akla ilk olarak finans sektörü gelse de, ekonomi bölümü mezunu her sektörde çalışma imkanına sahiptir. Hem özel sektörde, hem kamuda çalışma imkanları vardır. Uzmanlık, denetçilik, dış ticaret, pazarlama, yöneticilik, ekonomi yönetimi gibi pek çok alanda çalışabilirler.

İktisat diploması ne işe yarar?

Üniversitelerde iktisat bölümü ise ekonomik sistemleri inceler, analiz yapar ve ekonomik sistemlerin işleyişinde meydana gelen eksiklikleri tespit ederek, araştırmalar yapar. Daha basit bir tanımla; kıt kaynaklarla ihtiyaçların karşılanması için yapılan çalışmalar olarak açıklayabiliriz.

İktisat bölümü neden seçilir?

İktisat bölümü sosyal bilimler içerisinde en geniş ilgi alanına sahip disiplinlerden biridir. Bu geniş alanı sayesinde diğer sosyal bilim alanlarıyla ilgili bilgi edinme imkânı açısından büyük kolaylık sağlamaktadır. İktisat bilimini sadece matematik üzerinden değerlendirmek iktisadı daraltmak olur. ...

2020 iktisat kaç kişi atandı?

2020/2 atamasında da iktisat mezunlarının bu bilgi ışığında başvuru yapabileceği toplam 321 kadro bulunmaktaydı. Bu 321 kadronun 95'ine tüm lisans programı mezunları başvuru yapabiliyorken 226 tanesine ise 4421 nitelik kodunda aranan bölümlerden biri, yani iktisat ve benzeri bölüm mezunları başvuru yapabiliyordu.

Işletme bölümü hangi alan?

İşletme bölümü işletme kurma, yönetme ve çalışma biçimlerini anlamak ve geliştirmek için kurulmuş, aynı zamanda bugün var olan iktisat bölümü ile ortak alanda çalışan bir bölümdür. İktisadi ve İdari Bilimler ya da Siyasal Bilgiler Fakültesinde bulunan bu bölüm genellikle fakültenin en popüler bölümüdür.

Iktisat mezunu özel sektörde ne iş yapar?

Özel sektörde iktisat mezunları için geniş imkanı alanları bulunmaktadır. Mali müşavirlik, değerleme uzmanlığı, analiz bölümlerinde çalışabilir. Bankaların uzman kadroları ve müfettiş kadroları aynı zamanda denetmenlik, kontrolörlük ve uzmanlık yapabilir.

Maliye lisans Mezunları KPSS hangi oturuma girecek?

Üniversitelerin Maliye bölümünden mezun olan adayların yukarıda da belirttiğimiz üzere b grubu kadrolara girebilmeleri için çift yıllarda düzenlenen KPSS Lisans oturumuna katılmaları gereklidir ve yeterlidir. Ancak adaylar her yıl KPSS A Grubu oturumlarına katılabilirler.