Gıb tebligat nedir?

İçindekiler:

  1. Gıb tebligat nedir?
  2. Gib e tebligat nasıl görüntülenir?
  3. Gib e tebligat nasıl alınır?
  4. Tebligat nedir neden gelir?
  5. E-tebligatın amacı nedir?
  6. Tebligat gelmezse ne olur?
  7. E-tebligat kimler yapabilir?
  8. Tebligatta hafta sonu sayılır mı?
  9. Tebliğ tarihi nasıl hesaplanır?
  10. Resmi tebligat süresi kaç gündür?

Gıb tebligat nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan uygulamalarda mükelleflerin yapacağı işlemlerin internet aracılığı ile yapılması sağlanarak hem hızlı hem de güvenli bir şekilde mevzuata uygun olarak işlemler halledilmektedir. ... GİB e tebligat uygulaması da güvenli bir şekilde kişilerin işlem yapmasını sağlar.

Gib e tebligat nasıl görüntülenir?

Mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi web sayfasında yer alan "e-Tebligatlarım" bölümünden kendilerine tebliğ edilen belgeyi görüntüleyebilecek, tebliğ tarihini öğrenebilecek ve belgenin çıktısını alabilecek.

Gib e tebligat nasıl alınır?

Elektronik tebligat sistemini kullanmak zorunda olan gelir vergisi mükellefleri e-Tebligat başvurusunu; “EK- 2: Elektronik Tebligat Talep Bildirimi (Gerçek Kişiler için)”ni Başkanlığımız İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) sistemi üzerinden elektronik ortamda doldurarak yapabilecekleri gibi, söz konusu bildirimi ...

Tebligat nedir neden gelir?

Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her “kağıt” resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kağıda “tebligat” adı verilir.

E-tebligatın amacı nedir?

Elektronik Tebligat Yönetmeliği'nin amacı; elektronik ortamda yapılacak tebligatlara ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Elektronik Tebligat Yönetme- liği'nin 3. maddesinin a bendinde elektronik tebligat, bu Yönetmelik kapsamına uygun olarak elektronik ortamda yapılan tebligat olarak tanımlanmıştır.

Tebligat gelmezse ne olur?

Tebligat Kanunu 21. maddesinde ise; kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir ...

E-tebligat kimler yapabilir?

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi ise 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 7/a maddesi ile düzenlenmiş ve ağırlıklı olarak kamu görevine yönelik gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurumları ve kanunla kurulmuş özel hukuk tüzel kişileri elektronik tebligat sistemine geçmek zorunda bırakılmıştır.

Tebligatta hafta sonu sayılır mı?

C. Bu sebeple tebligat mesai saatleri dışında, gece, resmi tatil günlerinde, bayramlarda, adli tatilde veya hafta sonu yapılabilir. Muhatap veya muhatap yerine tebligatı almaya yetkili olan kimse tebligatı almaktan bu sebeple kaçınamaz.

Tebliğ tarihi nasıl hesaplanır?

Aynı Yasanın “sürelerin hesaplanması” başlıklı 39. maddesi ise “ ( 1 ) Gün ile belirlenen süreler, tebligatın yapıldığının ertesi günü işlemeye başlar. ( 2 ) Süre, hafta olarak belirlenmiş ise, tebligatın yapıldığı günün, son haftada isim itibarıyla karşılığı olan günün mesai saati bitiminde sona erer.

Resmi tebligat süresi kaç gündür?

İlanen tebligatta tebliğ tarihi: Madde 31 – (Değişik : 6/6/19/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.