TOGG maliyeti ne kadar?

İçindekiler:

  1. TOGG maliyeti ne kadar?
  2. TOGG ne zaman satışa sunulacak?
  3. Yeni çıkan Türk arabası kaç TL?
  4. TOGG özellikleri nelerdir?
  5. Yerli otomobil fabrikası inşaatı kim yapıyor?
  6. TOGG araba yüzde kaç yerli?
  7. TOGG ne kadarı yerli?
  8. Yerli otomobilin pilini kim üretecek?
  9. Yerli aracın bataryasını kim üretecek?
  10. TOGG motoru yerli mi?
  11. Bursa Gemlik TOGG fabrikası ne zaman açılacak?
  12. TOGG inşaatını kim yapıyor?
  13. Yerli araba fabrikası kuruldu mu?

TOGG maliyeti ne kadar?

TOGG Yerli Otomobilin SUV ve sedan modelleri 27 Aralık 2019'da yapılan bir basın toplantısında tanıtıldı. TOGG'un elektrikli otomobil üretimi için Gemlik, Bursa'da 22 milyar TL maliyetle fabrika kuracağı açıklandı.

TOGG ne zaman satışa sunulacak?

TOGG 2022 yılının sonunda seri üretime hazır - Son Dakika Haberleri.

Yeni çıkan Türk arabası kaç TL?

Yeni haberlere göre yerli otomobilin fiyatı 25 bin dolar civarlarında olacak. Bugünkü kur ile yaklaşık 180 bin TL civarlarında bir başlangıç fiyatına denk geliyor.

TOGG özellikleri nelerdir?

  • Türkiye'nin Otomobili.
  • Özgün ve Modern Tasarım. Keskin hatların yalın ve net çizgiler ile şekillendiği özgün tasarım karakteri. ...
  • Sade ve Şık İç Tasarım. ...
  • Doğuştan Elektrikli Modüler Araç Platformu. ...
  • Tamamen Elektrikli Sürüş ...
  • Ekonomi ve Çevre Bilinci. ...
  • Rakipsiz Performans. ...
  • İleri Seviye Güvenlik.
Daha fazla öğe...

Yerli otomobil fabrikası inşaatı kim yapıyor?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilen tesisin maliyeti, 22 milyar TL olacak.

TOGG araba yüzde kaç yerli?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil TOGG'un yüzde 51 yerlilikte piyasaya çıkacağını, araçtaki yerlilik oranının 2026 yılında yüzde 68 seviyesine yükseleceğini söyledi.

TOGG ne kadarı yerli?

"Yüzde 51 yerlilik oranı ile başlayacağız" Karakaş, fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye'ye ait "bağımsız ve özgür" olan TOGG'da yerlilik oranına ilişkin olarak, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre ülkemizde binek otomobilde yerlilik oranı yüzde 19,6 ile yüzde 66,3 arasında değişiyor.

Yerli otomobilin pilini kim üretecek?

TOGG'un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, SIRO Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. AŞ'nin, mobilite ekosisteminin Türkiye'deki teknolojik dönüşümüne katkı sağlayacağı belirtildi. SIRO yerli otomobilin batarya modüllerini ve paketleri üretecek.

Yerli aracın bataryasını kim üretecek?

Varılan anlaşmaya göre TOGG'un batarya modülü ve paketi Türkiye'de üretilecek. Elektrikli yerli otomobil geliştiren Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) araçlarda kullanılacak bataryaların geliştirilmesi ve üretimi için Çinli Farasis ile mutabakat zaptı imzaladı.

TOGG motoru yerli mi?

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobilde Alman motoru kullanılacağını açıkladı. Karakaş, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamada; TOGG otomobilinde Almanya menşeili olan Bosch marka bir motor kullanılacağını belirtti. Karakaş, “Motor konusu önemli. 400 kg batarya paketi ve bir ya da iki motor.

Bursa Gemlik TOGG fabrikası ne zaman açılacak?

Bu çerçevede, TOGG mühendislik, tasarım ve üretim tesislerinin inşaatına başlama töreni ise 18 Temmuz 2020'de gerçekleştirildi. Bursa'nın Gemlik ilçesinde 1,2 milyon metrekarelik alan üzerinde 2022 başında tamamlanması planlanan tesisin temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla atıldı.

TOGG inşaatını kim yapıyor?

Kaba inşaatın 12 ay sürmesi beklenen fabrikadaki çalışmaların, 2021 yılı itibariyle bitirilmesi planlanıyor. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilen tesisin maliyeti, 22 milyar TL olacak.

Yerli araba fabrikası kuruldu mu?

Türkiye'nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın temeli, 18 Temmuz'da Bursa'nın Gemlik ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atıldı. Fabrikanın yapıp çalışmaları devam ederken, TOGG'un sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı.