Chia tohumu zararları nedir?

İçindekiler:

  1. Chia tohumu zararları nedir?
  2. Chia tohumu kac kasik kullanilir?
  3. Chia tohumu çiğ yenir mi?
  4. Chia tohumunu yoğurtla nasıl tüketilir?
  5. Chia tohumu bir kaşık kaç gram?

Chia tohumu zararları nedir?

Aşırı tüketilen chia tohumunun zararları şu şekildedir; - Chia tohumunun aşırı tüketilmesi halinde yan etkiler olarak kabızlık, ishal ve şişkinlik gibi durumlar yaşanabilir. - Chia tohumu yüksek derecede omega 3 içerdiği için kanın incelmesine neden olabilir. Bu gibi durumda da düşük tansiyon sorunu ortaya çıkar.

Chia tohumu kac kasik kullanilir?

Günlük olarak 1-2 yemek kaşığı chia tohumu tüketmek bir gün içinde gereken vitamin kalsiyum magnezyum vs. kişinin ihtiyacını karşılayarak zengin çeşitleri ile içerikler sunar. Gün içinde bu tohumu 1 kez kullandıktan sonra bu kullanımı artırmak oldukça zararlıdır.

Chia tohumu çiğ yenir mi?

Chia tohumu genellikle çiğ olarak tüketilir. Salataya, yoğurda, çorbalara ve smoothie'lere baharat ekler gibi ekleyip doğrudan tüketebilirsiniz. Chia tohumunun en önemli özelliği, sıvı bir gıdanın içine koyulduğunda ve bekletildiğinde, içeceğin jölemsi bir kıvam almasını sağlamasıdır.

Chia tohumunu yoğurtla nasıl tüketilir?

Kürün Hazırlanışı: Bütün malzemeleri yoğurdun içerisinde karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Buzdolabında bekletilip chia tohumlarının hacmi arttıktan sonra 1 hafta akşam öğünü yerine tüketebilirsiniz.

Chia tohumu bir kaşık kaç gram?

Ayrıca chia tohumu antioksidan açısından da zengin bir besindir. Enerjisi yüksek gibi görünse de tüketim önerisi 10-20 gram olduğu için aslında idealdir. 100 gram chia tohumu kalorisi 486'dır. 1 yemek kaşığı chia tohumu gramı yaklaşık 20 gram'dır.