Odyometri mezunu nerelerde çalışır?

İçindekiler:

  1. Odyometri mezunu nerelerde çalışır?
  2. Odyometri ataması var mı?
  3. Odyometri kaç mezunu var?
  4. Odyometri ne kadar maaş alıyor?
  5. Odyoloji kaç kişi atandı?
  6. Odyometri 4 yıllık var mı?
  7. Odyometri ne kadar maaş alır 2020?
  8. Odyoloji kolay iş bulur mu?
  9. Odyometri kaç yıl okunur?
  10. Odyoloji kaç kişi atandı 2020?
  11. Diyaliz teknikeri kaç puanla atanır?
  12. Odyometri hangi devlet üniversitelerde var?

Odyometri mezunu nerelerde çalışır?

Odyometri teknikeri ya da odyometrist; işitme kaybı yaşadığı düşünülen hastalara gerekli testleri yapmaktan işitme cihazı üretimine kadar birçok farklı alanda çalışır. Odyometri teknikerleri, devlet ve özel hastaneler ile işitme cihazı üretimi ya da satışı yapan şirketlerde görev alabilir.

Odyometri ataması var mı?

Odyometri KPSS atama puanları oldukça düşüktür. 2016 yılında bölüm mezunlarına verilen kontenjan sayısı biraz daha fazla olduğundan KPSS taban puanları 73'e kadar düştü. Ancak 2018 yılında devlet tüm bölümler için yaptığı gibi bu bölüme de az sayıda kadro açtı.

Odyometri kaç mezunu var?

Odyometri Birlik Platformu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde onlarca üniversitede bölümü bulunan ve her yıl mezun veren odyometri teknikerlerinin sayısı yurt genlinde 20 bini aştı. Son iki yılda atanan tekniker sayısı ise sadece 222 olarak gerçekleşti.

Odyometri ne kadar maaş alıyor?

Odyometri teknikeri de sağlık teknikeri statüsünde olduğu için yeni başlayan odyometri teknikeri maaşı 2021 yılında net maaş kapsamında 4700-4800 TL'ye denk gelmektedir.

Odyoloji kaç kişi atandı?

Türkiye'de önlisans, lisans ve yüksek lisans olmak üzere toplam 131 program mevcut. Her yıl yüzlerce öğrenci bu programlarda mezun olurken Sağlık Bakanlığı son yaptığı 12 bin kişilik atamada odyoloji alanında mezun olanlara 20 kontenjan ayırdı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan odyologlar en düşük 84 puanla atanıyor.

Odyometri 4 yıllık var mı?

Odyoloji bölümü, üniversitelerde eğitimi verilen 4 yıllık lisans bölümüdür. Odyoloji hakkında eğitim veren odyometri adında 2 yıllık bir önlisans programı da söz konusudur ki odyoloji teknikerleri bu bölümden yetişir. Odyoloji bölümü mezunlarına ise odyolog unvanı verilir.

Odyometri ne kadar maaş alır 2020?

Yeni başlayacak odyometri teknikerleri de bu zamdan sonra 2020 yılında 4150-4350 TL civarında bir maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL bir oynama olabilmektedir.

Odyoloji kolay iş bulur mu?

Günümüzde sayıları artan hastanelerle kolayca imkanı yakalayabilirler. Devlet hastaneleri, özel hastane ve kliniklerde, Kulak Burun Boğaz dalında araştırmalar yapılan merkezlerde, işitme cihazı üretilen işletmelerde ve üniversitelerde çalışabilirler.

Odyometri kaç yıl okunur?

Odyoloji bölümü, üniversitelerde eğitimi verilen 4 yıllık lisans bölümüdür. Odyoloji hakkında eğitim veren odyometri adında 2 yıllık bir önlisans programı da söz konusudur ki odyoloji teknikerleri bu bölümden yetişir. Odyoloji bölümü mezunlarına ise odyolog unvanı verilir.

Odyoloji kaç kişi atandı 2020?

ODYOLOG ATAMA TABAN PUANLARI KPSS 2020/14 Sağlık bakanlığı özellikle pandeminin de etkisi ile 2020 senesi içinde oldukça fazla alım yaptı ve bu alımlardan bir tanesi de 2020/14 oldu. Bu atamada toplam 12000 personel alımı gerçekleşirken odyolog için ayrılan kontenjan ise 20 olarak gerçekleşti.

Diyaliz teknikeri kaç puanla atanır?

DİYALİZ TEKNİKERİ ATAMA TABAN PUANLARI KPSS 2020/14 En büyük atama taban puanı ile diyaliz teknikeri mesleğine yerleşen aday Balıkesir iline 94,248 puan ile atanırken en küçük atama puanı ile yine diyaliz teknikeri mesleğine yerleşen aday İstanbul iline 89,959 puan ile atanmıştır.

Odyometri hangi devlet üniversitelerde var?

Odyometri Programı Bulunan Tüm Üniversiteler
  • ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu) Devlet.
  • BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ (Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu) Devlet.
  • DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ...
  • EGE ÜNİVERSİTESİ ...
  • ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ...
  • FIRAT ÜNİVERSİTESİ ...
  • HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ...
  • HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (KKTC Uyruklu)
Daha fazla öğe...