Fayda kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Fayda kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?
  2. Asır kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. At kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Cimrinin eş ve zıt anlamlısı nedir?
  5. Giriş çıkış eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?
  6. Cömert cimri eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?
  7. Uçurum kelimesinin eş anlamlısı nedir 3 harfli?

Fayda kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Bu kelimenin zıt anlamlısı, kelimenin kendisi kadar sık kullanılır. Kelimenin zıt anlamlısı, bir durumun olumsuz yönlerini ifade etmek için kullanılır. Fayda kelimesinin zıt anlamı zarardır. Fayda ile zarar kelimeleri birbirinin zıt anlamlısıdır.

Asır kelimesinin eş anlamı nedir?

TDK'ya göre asır kelimesinin en çok bilinen ve kullanılan anlamı 'yüzyıl'dır. Arka arkaya gelen 100 yılı belirtmek için kullanılır. Bir diğer anlamı 'çağ'dır. Eş anlamlısı 'devir' olarak kullanılmakta olan asır kelimesinin, zıt anlamı yoktur.

At kelimesinin eş anlamı nedir?

Beygir kelimesinin sözlük anlamı yük taşıyandır. Dilimize Farsçadan geçmiş olan semend kelimesi at işe anlamlıdır. Divan şairleri semend ve kemend kelimeleriyle kafiye yaparak birçok gazel kaleme almıştır.

Cimrinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Bunlar; bitli, eli sıkı, ekti, hasis, kısmık, kibritçi, mıhsıçtı, nekes, pinti, sıkı, varyemez. Bu kelimelerin hepsi, birbiri yerine kullanılabilir. Cimri kelimesinin birçok zıt anlamlısı da bulunmaktadır. En sık kullanılanları, cömert ve eli açıktır.

Giriş çıkış eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Girişin Zıt Anlamı Olan Kelimeler Nelerdir? Girişin karşıt anlamı olan kelime çıkış kelimesidir.

Cömert cimri eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Birden fazla zıt anlamı olan cimri kelimesinin zıt anlamlı olan kelimeleri şu şekildedir: - Cömert, eli açık, bonkör, selek, eli selek, müsrif, savurgan. Cimri kelimesi cümle içerisinde sıfat hali ile kullanılmaktadır.

Uçurum kelimesinin eş anlamlısı nedir 3 harfli?

Uçurum kelimesi Türkçede çok sık kullanılan yaygın sözcüklerden biridir. TDK'ya göre bu kelimenin eş anlamlısı olarak karşımıza 'yamaç' çıkıyor.