Fındık gübresi fiyatları ne kadar?

İçindekiler:

  1. Fındık gübresi fiyatları ne kadar?
  2. En iyi fındık gübresi hangisi?
  3. Fındıkta gübre ne zaman atılır?
  4. Fındık gübresi nasıl atılır?
  5. Kışın fındığa hangi gübre atılır?
  6. Çotanak Fertil gübresi fındığa ne zaman atılır?
  7. Süper Çotanak gübresi ne işe yarar?
  8. Çotanak Fertil hangi ayda atılır?
  9. Tarım kireci hangi ayda atılır?
  10. Mayıs ayında fındığa hangi gübre atılır?
  11. Fındığa 20 20 gübre ne zaman atılır?
  12. Süper Çotanak gübresi ne zaman atılır?
  13. Çotanak gübresi nerede kullanılır?
  14. Fındık bahçesinde toprak analizi ne zaman yapılır?
  15. Toprağa kireç ne zaman verilir?
  16. Fındık kireci hangi ayda atılır?
  17. Mayıs ayında fındığa hangi ilaç atılır?
  18. 15 15 gübre fındığa ne zaman atılır?
  19. Çotanak gübresi ne işe yarar?

Fındık gübresi fiyatları ne kadar?

En Popüler GübrelerTümü
  • Gübretaş 18.46.0 Dap GübresiGübretaş50 Kg521,01 TL2 satıcı, en ucuz 521 TL.
  • GÜBRETAŞ 18.18.18 + Me Damlama Npk Gübresi 25 Kg Azot Fosfor Potasyum Içerikli Gübre269,10 TL3 satıcı, en ucuz 269 TL.
  • HÜMİK ASİT 20 LT Leonardit Menşeli Fosil Power193,41 TL4 satıcı, en ucuz 193 TL.
Daha fazla öğe...

En iyi fındık gübresi hangisi?

Uygun miktarda, fındık için en iyi gübrelerden biri olan organomineral gübreler kullanılabilir. Eğer doğru miktara ve analizlere uyarak kullanılırsa, fındıktan istenilen miktarda verim alınır.

Fındıkta gübre ne zaman atılır?

Fındık bahçelerinde; yapraktan verilen mikro (iz) element içeren yaprak gübreleri, mayıs- temmuz ayları arasında 15-20 gün ara ile 2-3 defa uygulanmakta olup, ilk uygulamasına ise bu ayın sonlarına doğru başlanılmaktadır.

Fındık gübresi nasıl atılır?

Fındık bahçelerine bu gübreler sonbahar veya ilkbahar başında ocağın dal iz düşümüne halka şeklindeki 50-60 cm genişlikteki banda 30-40 kg. kadar eşit olarak dağıtılır ve hemen toprağa çapalanır. Gübre çapalanmadan ocak altlarında bırakıldığı takdirde değerinden büyük ölçüde kaydeder.

Kışın fındığa hangi gübre atılır?

Fındık bahçelerinde kışlık gübreleme; Kasım ve Şubat ayları arasında fosforlu, potaslı gübreler, çiftlik gübresi ve kireç verilebilir.

Çotanak Fertil gübresi fındığa ne zaman atılır?

Süper Çotanak gübresini erken ilkbahar döneminde ocak ayı başından şubat ayı ortalarına kadar kullanabilirsiniz. Fındık ocaklarının taç iz düşüm çapına gömülmelidir.

Süper Çotanak gübresi ne işe yarar?

SÜPER ÇOTANAK gübresi, fındığın ihtiyacı olan 7 farklı bitki besin maddesini içerir. Ülkemizde yapılan toprak ve yaprak analizleri sonuçları, azot, fosfor, magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko, bor gibi bitkide birçok fizyolojik olayda görev alan elementlerin toprak ve bitkilerde eksikliğini ortaya koymaktadır.

Çotanak Fertil hangi ayda atılır?

Süper Çotanak gübresini erken ilkbahar döneminde ocak ayı başından şubat ayı ortalarına kadar kullanabilirsiniz. Fındık ocaklarının taç iz düşüm çapına gömülmelidir.

Tarım kireci hangi ayda atılır?

Tarım kireci hasat dışında her dönem kullanılabilir, ancak özellikle ekim zamanından 1 ay önce kullanılması tavsiye edilir.

Mayıs ayında fındığa hangi gübre atılır?

20-24 kg saf azot verileceği düşünüldüğünde; %26 CAN gübresinden ocak başına Mart ayının 15' inden sonra 1. uygulama olarak 650 gr, Mayıs ayının 15 inden sonra 2. uygulama olarak da 650 gr olmak üzere toplam 1.300 gr verilmelidir.

Fındığa 20 20 gübre ne zaman atılır?

Kompoze gübreler mutlaka şubat-mart 15'e kadar uygulanmalıdır. Kompoze gübre kullanıldığında ayrıca azotlu gübrenin 1. uygulamasına ihtiyaç kalmamaktadır. Kullanılacak toplam azotlu gübrenin yarısı kadar miktar mayıs ayının 20 inden itibaren 2. uygulama olarak kullanılmalıdır.

Süper Çotanak gübresi ne zaman atılır?

Süper Çotanak gübresini erken ilkbahar döneminde ocak ayı başından şubat ayı ortalarına kadar kullanabilirsiniz. Fındık ocaklarının taç iz düşüm çapına gömülmelidir. 10 yaşından büyük ağaçlar için 1 kg, 10 yaşın altındaki ağaçlar için 750 gram ocak başı uygulama yapabilirsiniz.

Çotanak gübresi nerede kullanılır?

SÜPER ÇOTANAK Orta ve Batı Karadeniz ile Marmara bölgesi için tavsiye edilmektedir.

Fındık bahçesinde toprak analizi ne zaman yapılır?

TOPRAK NUMUNESİNİ NE ZAMAN ALMALIYIZ? Toprak örneğinin en ideal alınma zamanı SONBAHAR mevsimidir. Hasat- tan sonra hemen alınması daha uygun- dur.

Toprağa kireç ne zaman verilir?

Genellikle, tohum ekiminden 3-6 ay önce kirecin tarlaya uygulanması en doğru yoldur. Çünkü tohum ekiminden hemen önce kireç toprağa verilirse bazik reaksiyonlu olan kireçleme materyali tohumların çimlenmesine zarar verebilir.

Fındık kireci hangi ayda atılır?

Kireç : 3-5 yılda bir Kasım-Aralık ayları ara- sinda uygulanır. Dal uçları izdüşümüne 40-50 cm banda gelecek şekilde muntazam serilir ve 5-10 cm derinlikte çapalanır. FINDIK BAHÇESİNE KİREÇ VE GÜBRELER NASIL UYGULANMALIDIR? Azotlu Gübreler : Yarısı Mart ayı başında diğer yarısı da Mayis sonu Haziran başında atılır.

Mayıs ayında fındığa hangi ilaç atılır?

Fındık kokarcası ilaçlanır (Nisan ayı ortalarında). MAYIS Fındık kurdu ilaçlanır. Fındık kozalak akarı ilaçlanır. Azotlu gübrenin diğer yarısı kullanılır.

15 15 gübre fındığa ne zaman atılır?

Gübreleme Önerileri Fidan gübrelemesi: Dikim yılından sonra her yıl veya iki yılda bir kasım-şubat ayları arasında 100-200 gr 15-15 -15 Kompoze gübre, mart ayında 100 gr Kalsiyum Nitrat (Ca(NO3)2) veya CAN, mayıs ayında da fidanın yaşının ilerlemesine göre 50-150 gr CAN verilmelidir.

Çotanak gübresi ne işe yarar?

Çotanak Power'ın faydaları ise şu şekilde sıralanıyor: Kuvvetli kök oluşumu sağlar, güçlü bol sürgün oluşumu gerçekleşir, yağ ve kalite gibi parametreler artırılır, uzun zülüflü çotanak oluşumu gerçekleşir ve içerdiği bor sayesinde sağlam meyve oranı artar. ... Su tutarak bitkiyi kuraklığa karşı korur.