Siyah Süt ne anlatiyor?

İçindekiler:

  1. Siyah Süt ne anlatiyor?
  2. Siyah Süt otobiyografik mi?
  3. Siyah Süt kaç sayfa?
  4. Bit Palas ne anlatıyor?
  5. Pinhan kimin eseridir?
  6. Pinhan ne anlama geliyor?
  7. Pinhan ne anlatıyor?
  8. Sevgili Arsız Ölüm kime ait?
  9. Cevdet Bey ve Oğulları kime ait?
  10. Mahrem TDK ne demek?
  11. Mahrem değil ne demek?
  12. Elif Şafak nasıl ünlü oldu?

Siyah Süt ne anlatiyor?

Doğum sonrası 10 yazısız ay. Şafak'ın ilk otobiyografik romanı olduğunu belirttiği “Siyah Süt”, yazarın kızının doğumundan sonra girdiği post-natal (doğum sonrası) depresyon sonunda, hiçbir şey yazamadığı 10 aylık süreyi anlatıyor.

Siyah Süt otobiyografik mi?

Elif Şafak'ın anne olduğu senede geçirdiği doğum sonrasını bunalımını anlattığı, aynı anda hem anne hem de yazar olmanın güzelliklerinden ve zorluklarından bahsettiği otobiyografik eseri Siyah Süt, 2007 yılında Doğan Kitap tarafından yayımlanmıştır.

Siyah Süt kaç sayfa?

Siyah Süt
Yayın Tarihi:26.01.2016
ISBN:9789759915315
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:308
Cilt Tipi:Karton Kapak
2 satır daha

Bit Palas ne anlatıyor?

Bit Palas, Elif Şafak'ın , Şehrin Aynaları ve Mahrem'den sonra yazdığı dördüncü romanıdır. ... Romanda, 1966 yılında, eski mezarlar üzerine kurulu olan bir semtte Art Nouveau mimari tarzında yapılmış bir apartman olan Bonbon Palas'ta yaşayanların hikâyeleri anlatılır.

Pinhan kimin eseridir?

Elif Şafak Pinhan/Yazarları

Pinhan ne anlama geliyor?

Kelime yangın olarak gizli ve saklı anlamında, sıfat olarak kullanılır. 2. Anlamı: Açığa çıkması istenmeyen gizli gerçek, sır. Kelimenin mecazi anlamda kullanıldığında ise sır manasına gelir.

Pinhan ne anlatıyor?

Pinhan Kitap Açıklaması Yazarın ilk romanı olan bu eserde tasavvuf teması işlenmiştir. İstambul'a gelen bir derviş aracılığıyla eski İstanbul yaşamını anlatan yazar, yüzlerce yıl önceki insan aklını ve ruhunu meşgul eden düşüncelerin, bugünden pek farklı olmadığına dikkat çekmiştir.

Sevgili Arsız Ölüm kime ait?

Latife Tekin Sevgili Arsız Ölüm/Yazarları

Cevdet Bey ve Oğulları kime ait?

Orhan Pamuk Cevdet Bey ve Oğulları/Yazarları

Mahrem TDK ne demek?

Mahrem sözcüğünün TDK'ya göre üç farklı anlamı bulunmaktadır. Birinci anlam; yakın akraba olması nedeniyle nikâh düşmeyen kişi. İkinci anlam; başkalarının duymaması, öğrenmemesi gereken, gizli olan şey. Üçüncü anlam olarak ise sırdaş demektir.

Mahrem değil ne demek?

Mahrem, İslâm'da evlenilmesi haram olan (nikâh düşmeyen) kişi. Mahrem sözcüğü Arapça haram (yasaklanmış) kökünden gelir. Mahrem olmayan kimselere (evlenilebilen kimselere) nâmahrem denir. Nâmahrem sözcüğü Türkçede yabancı, el anlamında da kullanılır.

Elif Şafak nasıl ünlü oldu?

Elif Şafak, 2000 yılında Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü'nü kazanan Mahrem romanı ile geniş okur kesimi tarafından tanındı. Bunu iki yıl ara ile yayımlanan Bit Palas (2002) ve İngilizce olarak yazdığı Araf (2004) adlı kitapları izledi.