Cleocin T yan etkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Cleocin T yan etkileri nelerdir?
  2. Cleocin vajinal krem ne işe yarar?
  3. Klindamisin krem ne işe yarar?
  4. Klindamisin fosfat ne işe yarar?
  5. Akne vulgaris ne demek?
  6. Tetradox nedir ne işe yarar?
  7. Aplikatör nasıl kullanılır?
  8. Vajinal aplikatör nasıl kullanılır?
  9. Expigment ne işe yarar nasıl kullanılır?
  10. Klindamisin hangi bakterilere etkili?
  11. Klindan 150 ne için kullanılır?
  12. Vulgaris ne demek?
  13. Akne Vulgaris Nedir Nasil Oluşur?
  14. Cipro 500 mg ne işe yarar?
  15. Vajinal fitil elle nasıl kullanılır?
  16. Vajinal aplikatör nedir?
  17. Expigment leke kremi nasıl kullanılır?
  18. Expigment 4 kremin etkisi kaç günde belli olur?
  19. Azitromisin hangi bakterilere etkili?

Cleocin T yan etkileri nelerdir?

CLEOCIN -T, alkol içerdiğinden, gözlerde yanma ve tahriş oluşabilir. Göz, ağız veya ciltteki kesik ve yaralardan uzak tutunuz. Eğer, bu hassas bölgelere bulaşırsa, bol soğuk suyla yıkayınız. Ayrıca, çözeltinin kötü tadından dolayı, ağızdan uzak tutunuz.

Cleocin vajinal krem ne işe yarar?

CLEOCIN Vajinal Krem, klindamisin fosfat isminde bir antibiyotik içerir ve vajinal krem şeklindedir. Bu ilaç, bakteriyel vajinozu (vajinadaki bakteriyel bir enfeksiyon) tedavi etmek için kullanılır. CLEOCIN Vajinal Krem, ağzı bakalit kapaklı 40 g'lık 7 adet tek kullanımlık aplikatörü ile birlikte sunulmaktadır.

Klindamisin krem ne işe yarar?

Hafif-orta şiddetli inflamatuvar akne hastalarında öncelikli olarak topikal antibiyotik, keratolitik ve retinoid kullanılmaktadır. Klindamisin, en sık kullanılan topikal antibiyotiklerden birisidir.

Klindamisin fosfat ne işe yarar?

KLİNDAN ampul, kas veya damar içine uygulanan renksiz, berrak çözeltidir. enfeksiyonların tedavisinde kullanılır: - Üst solunum yolu enfeksiyonları: Bademcik iltihabı, yutak-boğaz iltihabı (farenjit), sinüzit, orta kulak iltihabı ve kızıl.

Akne vulgaris ne demek?

Akne Vulgaris, özellikle ergenlik ile başlayan yüz, göğüs ve sırt kısmında ortaya çıkan sivilce ve siyah noktalarla karakterize bir cilt hastalığıdır.

Tetradox nedir ne işe yarar?

Tetradox (doksisiklin), bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan tetrasiklin grubu bir tür antibiyotiktir. Genellikle idrar yolu, bağırsak, göz, solunum yolu enfeksiyonları, akne, kene, bit ya da enfekte hayvanlardan bulaşan hastalıkların tedavisinde kullanılır. Piyasada 100 mg'lık kapsül formunda bulunur.

Aplikatör nasıl kullanılır?

Aplikatörü vajinaya rahatça gidebildiği yere kadar hafifçe sokun, kendinizi rahat hissedene kadar ileriye itmeniz gerekebilir. Aplikatörün pimini sonuna kadar bastırın. Bu sayede fitil vajinanın içine gider.

Vajinal aplikatör nasıl kullanılır?

Aplikatör kullanım talimatı: 1- A pistonunu duruncaya kadar çekiniz. Uygulama cihazı B içine bir vajinal tablet koyunuz. 2- Tableti içeren kısmı vajinanın mümkün olduğu kadar derinine dikkatlice yerleştiriniz. Bu en iyi şekilde sırt üstü yatarak yapılır.

Expigment ne işe yarar nasıl kullanılır?

Expigment krem özellikle Choloasma, lokalize kontakt dermatit, Melasma, Senil Lentigines gibi cilt lekeleri türlerine karşı kesin koruma sağlar ve cilt lekelerine kalıcı tedavi seçeneği sunar. Günde iki defa, sabah ve akşam (12 saat arayla) Kullanılır.

Klindamisin hangi bakterilere etkili?

Etki spektrumu: Gram pozitif bakteri, anaeroblar ve Mycoplasma'lara etkilidir.

Klindan 150 ne için kullanılır?

KLİNDAN, enfeksiyonun kana yayıldığı durumlarda (septisemi), kalp iç yüzeyinin iltihabı (endokardit) ya da AIDS hastalarındaki bazı enfeksiyonlar gibi daha ciddi olguların tedavisinde de kullanılabilir. KLİNDAN tek başına ya da başka ilaçlarla birlikte kullanıldığında malarya tedavisinde etkilidir.

Vulgaris ne demek?

SİVİLCE (Akne Vulgaris) Sivilce ya da yaygın isimlendirilmesi ile ergenlik sivilcesi yağ üreten bezlerin uzun süren ve tekrarlayan iltihabi bir hastalığıdır. Deride siyah noktalar, kızarık sivilceler, bazen derin kist ve nodüller, tedavi edilmediğinde de izlerle kendini gösterir. Çoğunlukla ergenlik çağında başlar.

Akne Vulgaris Nedir Nasil Oluşur?

Akne Vulgaris Nedir, Neden Olur? Akne vulgaris, ciltte ve yüzde aşırı yağlanma ve iltihaplı sivilceler ile seyreden kronik bir cilt hastalığıdır. Akne vulgaris, sırtta, göğüs ve yüzde görülen sivilce ve siyah nokta şeklinde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Akne vulgaris ilk kez ergenlikte görülür.

Cipro 500 mg ne işe yarar?

CIPROXIN, yetişkinlerde solunum yolları enfeksiyonu tedavisinde, uzun süreli ve tekrarlayan kulak ya da sinüzit enfeksiyonlarında, böbrek ve idrar yolları enfeksiyonlarında, adneksit (dölyatağı ekleri (adneks) olan yumurtalıklar ve tüplerin akut ya da kronik iltihabı), bel soğukluğu (gonore), prostatit dahil genital ...

Vajinal fitil elle nasıl kullanılır?

Fitili kullanmak için doktorunuzun tavsiye ettiği kadar dozu vajina ağzından içeri doğru itmeniz yeterlidir. İşlemin daha rahat bir şekilde gerçekleşmesi için fitili uygularken sırt üstü uzanabilir ve dilerseniz kalçanızın altına yastık koyarak fitilin geçişini hızlandırabilirsiniz.

Vajinal aplikatör nedir?

Vajinal fitil vajinada oluşan mantar hastalığının giderimi için kullanılan fitil tedavisidir. Fitil vajinal mantarın giderilmesi için en etkili yöntemdir. Bu yüzden de sıklıkla tercih edilir.

Expigment leke kremi nasıl kullanılır?

Günde iki defa, sabah ve akşam (12 saat arayla) Kullanılır. Expigment Kremi kullanmadan yaklaşık yarım saat öncesinde Leke olan yeri yıkayıp temizlemekte fayda vardır. Daha sonra gece yatmadan 2 saat önce lekelere sürülür sonra ıslak pamukla silinir.

Expigment 4 kremin etkisi kaç günde belli olur?

Hamilelikte Expigment Krem kullanımının nasıl bir etki gösterdiği test edilmediği için doktor tavsiyesi olmadığı sürece kullanılmaması uygundur. ilk etkisini yaklaşık 2 ay içinde kesin göstermiş olmaktadır. Şayet 2 ay içinde herhangi bir etki görmezseniz Expigment krem kullanımına son veriniz.

Azitromisin hangi bakterilere etkili?

Azitromisin, özellikle Haemophilus influenzae ve Moraxella catarrhalis olmak üzere Gram negatif- lere eritromisin ve klaritromisinden daha etkilidir(16). Mycobacterium avium intracellulare veya M.avium complex infeksiyonlarının tedavi veya profilaksisinde de makrolidler önerilmektedir.