California'da Asgari Ücret ne kadar?

İçindekiler:

  1. California'da Asgari Ücret ne kadar?
  2. New York'ta asgari ücret ne kadar?
  3. En ucuz asgari ücret hangi ülkede?
  4. Amerikada normal bir ev ne kadar?
  5. Amerikada ev kiraları ne kadar?
  6. ABD vatandaşı olmayan ev alabilir mi?

California'da Asgari Ücret ne kadar?

Aslında ülkenin yönetim şeklinin verdiği olanakla asgari saat ücreti eyaletten eyalete, kentten kente değişiyor. Örneğin ülkenin başkentinde bu rakam 15 dolar. Ülkenin en büyük eyaleti California'da 14 dolar. Bir diğer büyük eyalet Florida'da 2026'ya kadar da 15 dolara çıkarılacak.

New York'ta asgari ücret ne kadar?

Asgari saat ücret 15 dolar olarak belirlenmiş olsa da henüz yürürlüğe girmedi. Aşamalı olarak ABD'nin tüm eyaletlerinde uygulanacak. New York'ta halen 10 dolar, New Jersey'de 11 dolar. Vergiler kesildikten sonra 260-300 dolar civarında haftada kazanacaklar.

En ucuz asgari ücret hangi ülkede?

Bizde asgari ücret, brüt 3.577 lira, net 2.825 lira. Brüt 392 Euro ediyor. Bu maaşla Türkiye, işçisine 332 Euro asgari ücret veren Bulgaristan'ın üstünde yer alıyor. 2.202 Euro ile Lüksemburg birinci. Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en düşük asgari ücret uygulayan ülkeler arasında yer alıyor.

Amerikada normal bir ev ne kadar?

Ortalama ev fiyatlarıysa 2 dolar. Aylık potek teminatı bin 296 dolar. Burada ev almak için ayda dolar kazanmak gerekiyor. Şikago'da ortalama bir ev fiyatı 2 dolar.

Amerikada ev kiraları ne kadar?

Kira Bedelleri Aylık kiralar stüdyo daire için 1.500 Dolar'dan üç yatak odalı bir daire için 5.000 Dolar'a kadar değişebilmektedir.

ABD vatandaşı olmayan ev alabilir mi?

ABD vatandaşı olmasanız da Amerika'dan ister konut kredisi ile ister nakit parayla ev alabilirsiniz. Çoğunlukla yatırım amaçlı alınan evler, dolar bazlı kiranın yüksek getirisi nedeniyle tercih ediliyor. Eyaletlere göre emlak fiyatları değişse de Türkiye'de ev alabileceğiniz rakamlara Amerika'dan ev almanız mümkün.