Perşembe günü hangi esma okunur?

İçindekiler:

  1. Perşembe günü hangi esma okunur?
  2. Perşembe günü hangi zikirler yapılır?
  3. Perşembe günü hangi tesbihler çekilir?
  4. Perşembe günü hangi salavat çekilir?
  5. Perşembe günü dualar kabul olur mu?
  6. Cuma gecesi hangi zikirler çekilir?
  7. Cuma günü bir saat vardır ki Kul Rabbinden ne isterse Allah mutlaka ona o isteğini verir?
  8. Perşembe akşamı hangi dualar okunur?
  9. Birini kendine bağlamak için hangi dua okunur?

Perşembe günü hangi esma okunur?

Perşembe günü “EL-VASİ celle celalühü ” diye 137 defa zikreden ve zikretmeye devam eden kimseler isteğine ve dileğine kavuşur. Üzerinde gam, kasavet ve keder ağırlığı kalkar, rahata kavuşur, huzur ve mutluluk kazanır.

Perşembe günü hangi zikirler yapılır?

Kimki Perşembe günü aşağıdaki dilek duasını okursa Allah inşallah dileğini kabul eder. Allahümme rabbena lekel hamdü küllüh.Ve lekel mülkü küllüh.Ve bi yedikel hayru küllüh.Ve ileyke yerciul emru küllüh.Ve ala niyetühu ve sirruh.

Perşembe günü hangi tesbihler çekilir?

1- İstiğfar: 70 kere “Estağfirullah el azim ve etübü ileyh” okunur. 2- Salavat :70 kere ”Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim” okunur. Perşembe günü okunacak dilek duası; Kimki Perşembe günü aşağıdaki dilek duasını okursa Allah inşallah dileğini kabul eder.

Perşembe günü hangi salavat çekilir?

İbni Veddâh (Radıyallâhu Anh)'dan rivayet edildiğine göre; her kim Perşembe günü ikindiden sonra (cuma gecesini karşılamak üzere): OKUNUŞU: Allâhümme rabbeşşehril harâmi vel meş'aril harâmi verrukni vel meqâmi ve rabbel hılli vel harâmi elâ eqri' Muhammeden minnisselâm.

Perşembe günü dualar kabul olur mu?

Perşembe gecesi özellikle Perşembeyi cumaya bağlayan gece dinimizce mübarek bir gecedir ve bu gecede edilen tüm duaların kabul olacağına inanılır. Önce boy abdesti alınır. Sonra hacet namazına niyet edilir.Namaz tamamlandıktan sonra Allah'tan hacet neyse o istenir.

Cuma gecesi hangi zikirler çekilir?

Cuma Günü "YA VALİ" esmasını (1000) defa okuyan her işinde kolaylık görür. Cuma günü "LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN" (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir. Cuma gecesi "YA DARR" Esmasını (100) kere çekerse, düşmüş olduğu dertten kurtulur.

Cuma günü bir saat vardır ki Kul Rabbinden ne isterse Allah mutlaka ona o isteğini verir?

Duaların kabul olduğu gün olarak nitelenen Cuma gününde öyle bir vakit vardır ki kul geri çevrilmez. Cuma gününün bu özel vakti için peygamberimiz “Onda bir saat vardır; bir kul o saate ererse, Allah'tan her ne istemişse onu Allah kendisine mutlaka verir.” demiştir.

Perşembe akşamı hangi dualar okunur?

Perşembe günü okunacak dilek duası Allahümme rabbena lekel hamdü küllüh.Ve lekel mülkü küllüh.Ve bi yedikel hayru küllüh.Ve ileyke yerciul emru küllüh.Ve ala niyetühu ve sirruh. Ve enete münteşeh şani küllih.Sübhane zil mülki vel melekut.Sübhane zil izzeti vel ceberut. Sübhanel hayyillezi la yemut.

Birini kendine bağlamak için hangi dua okunur?

Lem yelid ve lem yuled. Ve lem yekün lehu küfüven ehad. Ya Vedud. Velleyli iza seca.