Elektronik kaynak nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Elektronik kaynak nasıl yazılır?
  2. Internet adresi Kaynakçası nasıl yazılır?
  3. Kanun Nasıl kaynak gösterilir?
  4. Tez yazarken alıntı nasıl yapılır?
  5. Kitaptan alıntı yaparken nasıl yazılır?

Elektronik kaynak nasıl yazılır?

Elektronik Ortamdaki Metinleri Kaynak Gösterme: Elektronik ortamdaki metinlerin kaynak olarak gösterilmesinde varsa yazar soyadı ya da kaynak adı, varsa kaynak tarihi ya da erişim tarihi, varsa sayfa numarası ve web sayfasının erişim linki yazılır.

Internet adresi Kaynakçası nasıl yazılır?

Kaynak olarak internet adresinden bire bir olarak alınacak kısım yazı içerisinde (“.”) işaretleri arasına yazılmalı ve yazı içerisinde sırası ile numaralandırılmalı ve kaynakça kısmında sıra numarası ile belirtilmelidir.

Kanun Nasıl kaynak gösterilir?

Mevzuat Adı (Mevzuat Adı Kısaltması), Resmî Gazete Sayı No (Yayın Tarihi), Kanun No. Mevzuat Numarası, md. Madde Numarası veya Sayfa Numarası. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK), Resmî Gazete 7981 (13 Aralık 1951), Kanun No. 5846, md. 35/4.

Tez yazarken alıntı nasıl yapılır?

Alıntının sayfa numarası, tırnağı izleyen boşluktan sonraki parantez içinde verilir. Alıntı, cümlenin ortasında kalıyorsa özgün nokta kullanılmamalı, cümlenin sonunda tek bir nokta bulunmalıdır. Cümle alıntı ile bitiyorsa, nokta, sayfa numarasını belirten parantezden sonra gelmelidir.

Kitaptan alıntı yaparken nasıl yazılır?

MLA'da Bir Kitaptan Nasıl Alıntı Yapılır

  1. Yazarın soyadından sonra virgül ve adından sonra bir nokta ekleyin.
  2. Kitabın 2 veya 3 yazarı varsa, yazarın adını virgülle ayırmanız ve son yazarın adından önce "ve" kelimesini kullanmanız gerekir.