Trafik cezası için nereyi arayabilirim?

İçindekiler:

  1. Trafik cezası için nereyi arayabilirim?
  2. E devlet araç sorgulama nasıl yapılır?
  3. E-Devlet Araç Sorgulama hak mahrumiyeti ne demek?
  4. Tc'ye yazılan trafik cezası nasıl ödenir?
  5. Trafik cezası Ödeme nereye yapılır?
  6. Yabancı plakaya yazılan cezalar nasıl ödenir?
  7. Araç üzerinde hak mahrumiyeti var ne demek?
  8. Aracımda neden hak mahrumiyeti var?
  9. Ruhsat bilgilerime nasıl ulaşırım?

Trafik cezası için nereyi arayabilirim?

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı

E devlet araç sorgulama nasıl yapılır?

E DEVLET İLE PLAKA SORGULAMA NASIL YAPILIR? Emniyet Genel Müdürlüğü menüsünü açarak "Araç Plaka Sorgulama" bölümünü seçtikten sonra sizden istenilen bilgileri girerek plaka sorgulaması yapabilirsiniz.

E-Devlet Araç Sorgulama hak mahrumiyeti ne demek?

Bu tür durumlarda araçları olan kişilerin araçları üzerindeki tüm hakları, şartlar yerine getirilene kadar el konulmaktadır. Genel olarak hak mahrumiyeti olarak adlandırılan bu tür durumlarda, kişilerin araçlarını satabilmesi mümkün değildir.

Tc'ye yazılan trafik cezası nasıl ödenir?

Kesilen cezanın ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de trafik cezası bedelini ödeyebilirsiniz.

Trafik cezası Ödeme nereye yapılır?

Vergi Dairesi, Banka Şubeleri ve PTT'den Ödeme Aldığınız trafik cezasının ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Trafik cezası bedelini aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de ödeyebilirsiniz.

Yabancı plakaya yazılan cezalar nasıl ödenir?

Yabancı plakalı araç sürücülerine ceza tahsili, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olan muhasebe birimleri ve bu birimlere bağlı muhasebe yetkililerine, vergi daireleri ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yetkilendirdiği banka ya da PTT şubelerine yapılmaktadır.

Araç üzerinde hak mahrumiyeti var ne demek?

Bu tür durumlarda araçları olan kişilerin araçları üzerindeki tüm hakları, şartlar yerine getirilene kadar el konulmaktadır. Genel olarak hak mahrumiyeti olarak adlandırılan bu tür durumlarda, kişilerin araçlarını satabilmesi mümkün değildir.

Aracımda neden hak mahrumiyeti var?

Arabayı kredi çekerek almışsanız kredinizin tamamını ödeyene kadar banka tarafından hak mahrumiyeti uygulanır. Yani kredinizi ödeyemeseysiniz banka araca el koyma ve gerekirse satarak kredi borcunuzu kapatma hakkını kendinde saklı tutuyor. Ancak kredi ödendiyse hak mahrumiyeti otomatik olarak kalkıyor.

Ruhsat bilgilerime nasıl ulaşırım?

Araç ruhsat seri numarası, araç ruhsatında yer alan belge seri ve no kısmından veya e-Devlet araçlarım sayfasından “tescil belgesi seri numarası” adıyla yer alan kısımdan öğrenebilir. İlk iki harfi ruhsat seri, kalan rakamalar ise ruhsat numarasını ifade eder.