Türkiye'nin arama motoru hangisi?

İçindekiler:

  1. Türkiye'nin arama motoru hangisi?
  2. Yani arama motoru hangi ülkeye aittir?
  3. Şimdiki adı Google olan arama motorunu ilk adı nedir?
  4. Yaani hangi ülkenin?
  5. Google'ın ilk adı nın ingilizcesi nedir?
  6. Yaani nin sahibi kim?
  7. Yaani sahibi kim?
  8. Ilk arama motoru Archie ne demek?

Türkiye'nin arama motoru hangisi?

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, "Türkiye'nin arama motorunun adı Yaani. Dünyanın nüfus olarak kuvvetli ülkeleri, belirli dil gruplarının içerisinde yer alan önemli ekonomiler aslında kendi arama motorlarına da sahip" dedi.

Yani arama motoru hangi ülkeye aittir?

YERLİ ARAMA MOTORU YAANİ Turkcell ile Rus arama motoru Yandex, tamamen Türkçe içerikli bir arama motoru üzerinde çalışıyor. Hedef Google ile rekabet etmek. Testlerine başlanan arama motorunun adı Yaani...

Şimdiki adı Google olan arama motorunu ilk adı nedir?

Bugüne neredeyse hayatımızın her alanında olan internet devi Google'ın ilk adı 'BackRub'dı. Bu kelimenin Türkçe karşılığı ise 'sırt masajı'dır. Kurucular Larry Page ve Sergey Brin yılında platformun adını Google'a çevirerek resmi kaydını da bu isimle yaptı.

Yaani hangi ülkenin?

Turkcell ile Rus arama motoru Yandex, tamamen Türkçe içerikli bir arama motoru üzerinde çalışıyor. Hedef Google ile rekabet etmek. Testlerine başlanan arama motorunun adı Yaani... Rusya'nın pazar payı bakımından en büyük arama motorunun sahibi Yandex, Türkiye'deki atılımlarına bir yenisini daha ekledi.

Google'ın ilk adı nın ingilizcesi nedir?

Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin aslında Google'ın adını 'Backrub' koymuştu. 'Sırt masajı' anlamına da gelen kelimenin bu bağlamda masajla bir ilgisi yok.

Yaani nin sahibi kim?

Yaani, Turkcell tarafından geliştirilen ve Türkçe diline özel algoritmalar içeren bir arama motorudur.

Yaani sahibi kim?

Yaani
SloganDilimizden Anlayan Türkiye'nin Arama Motoru
Site türüArama motoru ve internet tarayıcısı
Kullanılabilir dil(ler)Türkçe
SahipTurkcell
Başlama tarihi
5 satır daha

Ilk arama motoru Archie ne demek?

İlk arama motoru 1990 yılında bir üniversite öğrencisi olan Alan Emtage tarafından Archie adıyla kuruldu. İngilizce "archive" kelimesinden türemiştir. Bu arama motoru insanların aradıkları dosyaları bulmaya çalışıyordu.