T.C ile ne sorgulanır?

İçindekiler:

  1. T.C ile ne sorgulanır?
  2. Ehliyet e devlette görünür mü?
  3. Ehliyet veriliş tarihi nasıl öğrenilir?
  4. Geçici sürücü belgesi e Devlete ne zaman düşer?
  5. Ehliyet numaramı nasıl bulabilirim?
  6. Yeni ehliyet veriliş tarihi nerede yazıyor?
  7. Ehliyet numarası nerede yazıyor?
  8. Geçici ehliyet belgesi e devletten alınır mi?
  9. Sürücü belgesi ne zaman sisteme düşer?
  10. E sınıfı eski ehliyet hangi araçları kullanır?
  11. 1999 E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır?

T.C ile ne sorgulanır?

Bir kişinin internet ortamında sadece TC kimlik numarasını kullanarak o kişiyle ilgili yüzlerce bilgiye ulaşılabiliyor. Örneğin bir kurumun internet sitesinin ilgili kısmına yazılacak TC Kimlik numarası ile o kişinin adı, soyadı, doğum tarihi gibi bilgilere erişilebiliyor.

Ehliyet e devlette görünür mü?

Sürücü belgesine ait bilgileri sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden halledilebilir. Kimlik numarası ve şifre ile e-Devlete giriş yapıldıktan sonra “Sürücü Belgesi Bilgileri Sorgulama” işlemine erişilir.

Ehliyet veriliş tarihi nasıl öğrenilir?

Yeni kimliklerde veriliş tarihine E-devlet üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun yerine https://www.tukiye.gov.tr/kişisel-bilgiler adresine girerek kimlik veriliş tarihiniz ile ilgili detayları inceleyebilirsiniz.

Geçici sürücü belgesi e Devlete ne zaman düşer?

Belgenin düzenlenme tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerliliği vardır. Sürücü belgesini 30 gün içerisinde teslim alırsa belgede geçerliliğini kaybeder. Genel bir ortalama olarak konuşacak olursak geçici belge 1 hafta içerisinde yeni belgeyle değiştirilir.

Ehliyet numaramı nasıl bulabilirim?

Ehliyetiniz yanınızda değilse ya da sürücü belgenizi kaybettiyseniz, ehliyet numaranızı öğrenmek e-devlet sistemini kullanabilirsiniz. Alo 199 hattını arayarak online randevu almanızı ve kayıp ehliyetinizi yeniden çıkarmanızı öneriyoruz.

Yeni ehliyet veriliş tarihi nerede yazıyor?

Yeni sürücü belgelerinde yukarıda bahsettiğimiz gibi 4 numaralı alanda bu bilgiler bulunur. 4a ehliyet veriliş tarihi, 4b ise ehliyet bitiş tarihidir. Eski ehliyetlerde ise ehliyet belge numarasının hemen altında yer alan kısımda sürücü belgesinin verildiği ve belgenin geçerliliğinin dolacağı tarih yazmaktadır.

Ehliyet numarası nerede yazıyor?

Her ehliyet üzerinde bu numara mutlaka bulunur. Ehliyet No Nerede Yazar? Ehliyet no, eski tip ehliyetlerde aşağıda belirtilmiş olan resimdeki alanda olduğu gibi belge no alanında yazar. Yeni tip ehliyetlerde ehliyet no 5 numaralı olan bölümde kırmızı daire içerisindeki yazılı olduğu şekilde gösterilmiştir.

Geçici ehliyet belgesi e devletten alınır mi?

Geçici ehliyet belgesini alabilmek için öncelikli olarak Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekir. Müdürlük gerekli olan belgeyi hazırlayarak size temin edecektir. İsteğe bağlı olarak geçici ehliyet belgesi e-devlet üzerinden de barkodlu olarak alınabilir.

Sürücü belgesi ne zaman sisteme düşer?

Ehliyet Alma Süresi 2021 Sürücü adayları yeni sistem ile birlikte 45 gün içinde ehliyetlerini eline alabilmektedirler. Ehliyet alma süresi sınavlarda başarılı olmanız durumunda 45 gün içinde sonuçlanacaktır.

E sınıfı eski ehliyet hangi araçları kullanır?

Eski E sınıfı( Yeni ismi D sınıfı) ehliyete sahip olanlar hangi araçları kullanabilir? - Otobüs, Kamyon, Otomobil, Minibüs, Kamyonet,Traktör kullanabiliyor. - 2016 yılı öncesinden bu ehliyete sahip olanlar üste saydıklarımızı kullanmaya devam edecek.

1999 E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır?

28.04.1997 yılından önce E sınıfı ehliyeti olanlar Tır kullanabilirler. Ehliyeti aldıkları yılda E Sınıfı Ehliyetleri Tır kullanmaya da imkan tanıdığından bu sürücülerin TIR kullanma hakları korunmuştur.