Regaib kandili nedir önemi?

İçindekiler:

  1. Regaib kandili nedir önemi?
  2. Regaip Kandili ne demek Diyanet?
  3. Ayıp Kandili nedir?
  4. Mevlid Kandili gecesinde neler oldu?

Regaib kandili nedir önemi?

REGAİB KANDİLİ FAZİLETLERİ Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir.

Regaip Kandili ne demek Diyanet?

Regaip Kandili ya da Regâib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece. Kökü "arzulamak, meyletmek" anlamlarına gelen regâib sözcüğü Kur'an'da geçmez. Kandiller zincirinin ilk halkası olan Regaip Kandilindeki “Regâip” kelimesi, Arapça bir kelime olan "re-ğa-be" kökünden gelmektedir.

Ayıp Kandili nedir?

İslam dininde kutsal kabul edilen üç ayların gelişi, Recep ayının ilk perşembe gününü cuma gününe bağlayan gece Regaib Kandili ile kutlanır. ... Mübarek üç ayların başlaması ile Recep ayının ilk cuma gecesi dinimizde Regaip Kandili gecesi olarak idrak edilir.

Mevlid Kandili gecesinde neler oldu?

Peygamber Efendimiz (sav)'in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. İslam'da Hz Muhammed (sav)'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır.