Iş yerinde nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Iş yerinde nasıl yazılır?
  2. Vurdum Duymaz nasıl yazılır?
  3. Pek çok kez nasıl yazılır?
  4. Işveren nasil yazilir TDK?
  5. Iş bu ayrı mı bitişik mi?
  6. Açık göz nasıl yazılır?
  7. Bir Drama nasıl yazılır?
  8. Anbean nasıl yazılır TDK?
  9. Pek çok bitişik mi ayrı mı?
  10. Birçok kez nasıl yazılır?
  11. Işveren bitişik mi ayrı mı?

Iş yerinde nasıl yazılır?

Bu kelimenin doğru kullanımı iş yeri şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Hafta sonları iş yeri kapalı olduğu için dinlenmek için zamanı oluyor.”

Vurdum Duymaz nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre 'vurdumduymaz' birleşik olarak yazılır. Bu kelimenin cümle içerisinde kullanılmış doğru örneklerini burada bulabilirsiniz.

Pek çok kez nasıl yazılır?

Pek Çok TDK Doğru Yazımı Türk Dil Kurumu'ndan alınan bilgilere göre pek çok ayrı olarak yazılmalıdır.

Işveren nasil yazilir TDK?

Bu kelimenin doğru kullanımı işveren şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Iş bu ayrı mı bitişik mi?

Türk Dil Kurumu internet sitesinde bulunan Türkçe sözlükten arama yapıldığında kelimenin, İŞBU şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı durumlarda rastlanan "İŞ BU" yazımı ise doğru bilinen yanlışlardan bir tanesidir. Türk Dil Kurumuna göre kelimenin doğru yazımı "işbu"dur.

Açık göz nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Açık göz şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Açıkgöz şeklinde olmalıdır.

Bir Drama nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Dırama şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Drama şeklinde olmalıdır.

Anbean nasıl yazılır TDK?

ANBEAN NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “anbean, an be an” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı anbean şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Pek çok bitişik mi ayrı mı?

Türkçe'de yazımı konusunda en fazla hata yapılan kelimelerden birisidir. Türk Dil Kurumu'nun sıkça yapılan yanlışlar köşesinde de yer almaktadır. Pek çok doğru yazılışı konusunda kararsız kalanlar ayrıntılı bilgilere aşağıdan ulaşabilirler. Türk Dil Kurumu'ndan alınan bilgilere göre pek çok ayrı olarak yazılmalıdır.

Birçok kez nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu sözlüğü içerisinde yer alan bilgilere göre birçok kelimesinin anlamı “oldukça çok, sayısı belirsiz ve bir hayli” olarak biliniyor. Bu kelimenin doğru yazılı ise “birçok” şeklinde olmalı. Yani birçok birleşik yazılır ayrı şekilde kullanılmaz.

Işveren bitişik mi ayrı mı?

Bu kelimenin işveren mi, iş veren mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı işveren şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.